Peste 9.000 de permise eliberate în două săptămâni la Timişoara: oamenii s-au speriat de examenul medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii au scos peri albe angajaţilor de la Permise auto
Timişorenii au scos peri albe angajaţilor de la Permise auto

Vineri este ultima zi în care şoferii îşi pot depune documentele pentru preschimbarea permisului, după vechiul Cod Rutier. Din 19 ianuare va fi obligatorie vizita medicală

Începând din 19 ianuarie va intra în vigoare noul Cod Rutier, care va obliga şoferii să facă analize medicale la pereschimbarea permisului de conducere. De la începutul anului, angajaţii de la Serviciul Permise şi Inmatriculari Auto din Timişoara au lucrat la foc continuu, având de soluţionat între 600 şi 800 de dosare pe zi.
 

„Pentru a face faţă cererilor, angajaţii de la Permise auto au mărit programul cu publicul, zilnic între 8.30-18.00, iar vineri până la ora 16.00. De asemenea, a fost adusă încă o staţie de preluat imagini pentru sprijinul cetăţenilor. La sfârşitul acstei zile probabil că depăşim cifra de 9.000 de persmise eliberate de la începutul anului”, a declarat comisarul Dinu Leiba, de la Serviciul Permise şi Inmatriculari Auto din Timişoara.
 

Doar în ultimele zile au fost mai puţine cereri, însă şi aşa volumul de muncă al celor de la Permise auto a fost incomparabil mai mare ca în aceaşi perioadă a anului trecut. 


“În ianuarie 2012 s-au eliberat cam 2.000 de premise auto. Anul acesta, până pe 19 ianuarie, când intră în vigoare noul Cod Rutier, vom avea probabil în jur de 10.000 de pemise noi”, a mai spus Leiba. 


Cozile infernale de la mall au fost alcătuite în special de persoane în vârstă, care s-au speriat că vor avea de trecut prin examene medicale. Unii se temeau că nu vor mai primii parafa doctorului din cauza problemelor medicale, altora le-a fost frică de cheltuieli suplimentare. 


Aşa se face că, spre disperarea celor de la permise, multora le expiră permisul de abia peste trei sau patru ani, dar ei s-au pus la cozi pentru a le preschimba. 


„Oamenii s-au speriat degeaba, pentru că analizele medicale nu sunt foarte costistitoare. Pleacă de la 30 şi 70 de lei. E adevărat că majoritatea sunt persoane în vârstă cărora le-a fost teamă de aceste examene medicale”, a declarat Dinu Leiba. 


Noul Cod Rutier sincronizează legea românească cu cea europeană

Din 19 ianuarie, intră în vigoare modificările aduse Codului Rutier, care sincronizează legea românească cu cea europeană. Printre modificări, inclusiv obligativitatea efectuării analizelor medicale o dată la zece ani, pentru şoferii amatori. Până acum, un şofer ce avea grijă să-şi prelungească permisul înainte ca acesta să expire, putea să aibă permis o viaţă întreagă, fără să i se ceară de către autorităţi fişa medicală actualizată.

De asemenea, în Codul Rutier s-au introdus noi categorii de permise auto, astfel încât şi mopedele sau alte vehicule slab motorizate necesită acum permis auto.
 

Începând de săptămâna viitoare, Biroul de Permise auto va reveni la orarul obişnuit. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite