Peste 100 de migranţi care veneau din Serbia, împiedicaţi să intre în România de poliţiştii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de peste 100 de migranţi care se îndreptau dinspre Serbia spre graniţa cu România, în dreptul localităţii Lăţunaş, judeţul Timiş, a fost observat, vineri, de poliţiştii de frontieră cu ajutorul aparaturii din dotare, fiind anunţate autorităţile din ţara vecină.

"În contextul măsurilor suplimentare dispuse de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru combaterea criminalităţii şi destructurarea reţelelor de crimă organizată, precum şi pentru combaterea migraţiei ilegale manifestată la frontiera româno - sârbă, în data de 20 noiembrie, în jurul orei 16.00, în dreptul localităţii Lăţunaş, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au identificat, pe teritoriul Republicii Serbia, cu ajutorul aparaturii din dotare, un grup de peste 100 de migranţi care se îndreptau înspre frontiera comună cu România, în scopul intrării ilegale în ţara noastră", a anunţat Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră români au anunţat autorităţile sârbe, reuşind astfel să împiedice grupul de migranţi să pătrundă în România. Ei au beneficiat şi de sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.

Măsurile de supraveghere din zonă vor fi intensificate pentru descurajarea pătrunderii pe teritoriul României a altor grupuri de migranţi.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite