Performanţă uriaşă în fotbalul timişean. Dumbrăviţa a promovat în Liga 2 după ce a câştigat la penaltyuri cu CSM Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumbrăviţa a promovat în Liga a II-a  FOTO Dumbrăviţa TV
Dumbrăviţa a promovat în Liga a II-a  FOTO Dumbrăviţa TV

CSC Dumbrăviţa a reuşit promovarea în Liga 2 după ce a învins CSM Reşiţa, în urma loviturilor de departajare. După 120 de minute, scorul a fost 1-1, iar meciul tur s-a încheiat tot cu egalitate, 0-0.

Performaţă uriaşă în fotbalul timişean. Dumbrăviţa a promovat în Liga a doua 

CSC Dumbrăviţa a reuşit promovarea în Liga 2 după ce a învins CSM Reşiţa, în urma loviturilor de departajare. După 120 de minute, scorul a fost 1-1, iar meciul tur s-a încheiat tot cu egalitate, 0-0. 

Performanţă uluitoare pentru CSC Dumbrăviţa, la care foarte puţini se aşteptau. În meciul tur, pe stadionul Ştefan Dobay, CSM Reşiţa a reuşit să obţină 0-0 şi a plecat favorită în returul din Valea Domanului.  

Cei care au deschis scorul au fost însă oaspeţii de la Dumbrăviţa, în minutul 50, prin Andrei Olaru. Rosso-nergii au egalat cu patru minute înainte de final prin Drăghiceanu. 

În prelungiri nu s-a mai marcat, astfel că au urmat loviturile de departajare. 

Reşiţenii antrenaţi de timişoreanul Dan Alexa au ratat de două ori, dumbrăviţenii au înscris toate loviturile de la 11 metri şi au promovat în Liga 2. Va fi singura echipă din Timiş în eşalonul secund, după ce Politehnica Timişoara a retrogradat la finalul sezonului. Astfel, peste puţin timp la Dumbrăviţa vor ajunge echipe precum Steaua şi Dinamo. 

CSM reşiţa - Dumbrăviţa

„Am vrut să dedicăm promovarea asta unui înger. Este vorba de Marici (n.r. decedat în urma unui accident). Pe undeva e o promovare tristă, pentru că ne-am adus aminte de el. Dar am zis în vestiar că astăzi vom fi protejaţi de Marici. L-am simţit aproape. Portarul Trifon e omul meciului, nu numai că a scos cele două penalty-uri, a apărat bine şi în timpul regulamentar. Noi suntem o echipă cu jucători care lucrează. Astăzi, dimineaţa, au fost jucători la lucru, şi unii nu lucrează ceva uşor, ci în construcţii. Ne bucurăm de promovarea asta istorică, noi ne-am făcut treaba”, a declarat antrenorul Cosmin Stan. 

„Merită tot binele din lume, sunt nişte copii excepţionali. Noi ne înscriem în Liga 2, nu ştiu dacă o să ne licenţieze. Acum doar ne bucurăm, nu ne-am gândit pe ce teren vom juca”, a spus după meci primarul Horia Bugarin. 

„Suntem fără cuvinte! O performanţă uluitoare, la care foarte puţini se aşteptau. Practic, într-o asemenea realizare au crezut cu adevărat doar minunaţii noştri băieţi de pe teren şi Cosmin Stan, cel care a demonstrat încă o dată că are stofa unui mare antrenor!”, a fost mesajul clubului pe pagina de Facebook, imediat după fluierul final. 

CSC Dumbrăviţa



Dumbrăviţa a fost campioana Seriei a 8-a din Liga 3, terminând în faţa celor de la CSC Ghiroda şi Şoimi Lipova. În semifinala turneului de promovare au trecut de CS Municipal Deva (5-1 şi 1-3).

Imagini din meciul tur de la Dumbrăviţa

Comuna periurbană Dumbrăviţa este recunoscută pentru creşterea demografică, în urma construcţiei de vile şi reşedinţe pentru timişorenii. În 1992, Dumbrăviţa avea 2.400 de persoane, însă astăzi trece de 18.000. 

Potrivit unui studiu elaborat în 2013 de Consiliul Consultativ pentru Regionalizare, comuna Dumbrăviţa, din judeţul Timiş, era declarată cea mai dezvoltată localitate din România. Clasamentul s-a întocmit pe baza Indicelui de Dezvoltare Socială Locală (IDSL), care ia în calcul şapte indicatori diferiţi: nivelul de educaţie, vârsta medie, speranţă de viaţă, numărul de autoturisme la mia de locuitori, suprafaţa medie a locuinţei, consumul de gaze pe locuitor şi categoria de mărime a localităţii. 

Cele mai mari performanţe în sportul dumbrăviţean au fost obţinut la tenis de masă, fetele de CSC Dumbrăviţa câştigând campionatul naţional în 2014 şi 2015. 


Vă mai recomandăm să citiţi:

IKEA, cea mai mare investiţie privată din istoria Dumbrăviţei, tot mai aproape de inaugurare VIDEO FOTO

FOTO Mirajul de a te muta din oraş în comunele periurbane. Populaţia Dumbrăviţei a crescut de la 2.600 la peste 16.000 de locuitori

Povestea coloniştilor maghiari care au întemeiat, în urmă cu 125 de ani, Dumbrăviţa, localitatea unde se trăieşte cel mai bine în România

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite