Pe ultima sută: primarul Timișoarei și-a încheiat mandatul cu inaugurarea unei parcări neterminate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă parcarea pe trei niveluri din Piața 700 nu este încă finalizată, constructorii au decis să lase șoferii să își parcheze mașinile încă de sâmbătă. Ba mai mult, în prima lună nu se percepe niciun tarif.

Construcția parcării a început în 15 aprilie 2010, iar lucrările au fost întrerupte pe o perioadă de opt luni din cauza unui sit arheologic. “Putea fi gata acum un an și jumătate dacă nu apăreau atâtea probleme. Cei de la Muzeul Banatului au oprit lucrarea din cauza unui bloc de cărămizi care stau acum trântite la ei, fără să fie valorificate. Câte vreme primează calitatea politică și alte interese, e greu să faci ceva”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu, care și-a dorit să își încheie mandatul cu această lucrare.

Valoarea investiției se ridică la aproximativ 5,5 milioane de euro și aparțin celor de la Constructim. Parcarea "700" oferă 470 de locuri de parcare (300 subterane și 170 la nivel teran), pe trei niveluri (două subterane). Accesul se va face de pe strada Berwanger, vizavi de Aquatim.



Mai avem de lucru la finisaje încă aproximativ 30 de zile. Am riscat mult din cauza acestor întârzieri, dar sperăm ca în 10-15 ani să ne scoatem banii. Soluția constructivă cu pereți mulați este o inovație pentru țara noastră. Am fost constrânși să alegem această variantă din două motive: pânza freatică este situată la mică adâncime, iar în al doilea rând pentru a proteja clădirile din jur, care se află foarte aproape de zona în care am construit. Soluția a încărcat costurile și a întrârziat lucrarea, dar era singura posibilă”, a spus Lucian Perescu, director Constructim.

Deschis primul nivel subteran

Noua parcare va fi supravegheată video în întregime, iar tariful orar nu-l va depăși pe cel din parcările private din oraș.



Parcarea va costa cam 3,5 lei pe oră, dar vor fi disponibile și abonamente avantajoase. Este nevoie de așa ceva pentru că sunt Finanțele, Aquatimul și clădirile de birouri sau piața. Pentru ca lumea să se obișnuiască cu această parcare, timp de o lună, parcarea este gratuită. Pentru început în partea de sus și la primul nivel în subteran”, a spus Liviu Barbu, directorul Administrației Domeniului Public.

Următoarea parcare subterană care se va construi în Timișoara va fi în zona Stadionului “Dan Păltinișanu”, în spațiul dintre McDonalds și Casa Tineretului. Au fost făcute avizele, iar la suprafață se va construi un SPA, în timp ce în subteran vor exista 400 de locuri de parcare. 

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite