Patronul firmei care a realizat deratizarea din blocul groazei de la Timişoara, plasat în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Buţă, patronul firmei care a realizat deratizarea în blocul de pe strada Mioriţa din Timişoara, acolo unde trei persoane au murit intoxicate, a fost plasat în arest la domiciliu.

Tribunalul Timiş a judecat marţi cererea de prelungire a arestării preventive pentru Sorin Buţă, patronul firmei care a realizat deratizarea în „blocul groazei” de la Timişoara. Judecătoria Timişoara a decis menţinerea în arest preventiv a lui Buţă pentru încă 30 de zile. Măsura dispusă de Judecătorie a fost contestată la Tribunalul Timiş, iar judecătorii de aici au admis contestaţia, dispunând plasarea lui Buţă în arest la domiciliu.

Sorin Buţă este acuzat că în cursul lunii noiembrie a realizat o deratizare cu o substanţă interzisă care ar fi provocat moartea a doi copii şi a mamei unuia dintre ei. Procurorii îl acuză pe Buţă că, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale cu sediul în Timişoara, a executat servicii de deratizare în imobilul respectiv, în baza unui contract încheiat în acest sens, activitate ce a avut loc în perioada 16.11.2019  - 18.11.2019. În cauză există indicii că, în procesul de deratizare, suspectul a folosit un insecticid denumit “Delicia - GASTOXIN”,  ce are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, şi care necesită pentru utilizare autorizaţie specială.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite