Patriarhia Română, reacţie în cazul copiilor români adoptaţi de un cuplu de homosexuali din Marea Britanie

0
0
Diana şi Andy Barbu au fost preluaţi din familie în urmă cu doi ani FOTO Facebook
Diana şi Andy Barbu au fost preluaţi din familie în urmă cu doi ani FOTO Facebook

Patriarhia Română a emis un comunicat de presă în care le solicită autorităţilor române să intervină în cazul familiei Barbu, rămasă fără copii în Marea Britanie. Tatăl copiilor, Florin Barbu, a protestat în repetate rânduri faţă de preluarea copiilor şi încredinţarea lor unui cuplu gay din Marea Britanie.

„Apel pentru revenirea celor doi copii români din Londra în familia lor naturală”, este intitulat comunicatul Patriarhiei Române, care cere implicarea autorităţilor române în cazul Barbu. „Patriarhia Română a luat act cu îngrijorare de situaţia critică în care se află familia de români Florin Barbu şi Claudia Racolta, stabilită la Londra, ai cărei copii, Diana (8 ani) şi Andy (5 ani), au fost încredinţaţi prin decizia instanţei unui cuplu britanic homosexual”, se arată în comunicatul semnat de Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

În punctul de vedere făcut public, BOR arată că susţine constant „familia tradiţională ca fiind cadrul natural pentru naşterea, creşterea şi educarea copiilor în spiritul valorilor morale fundamentale”. „Ca urmare, considerăm că familia de români trebuie susţinută pentru a fi respectat dreptul celor doi copii minori de a fi împreună cu părinţii lor naturali”, se mai arată în comunicatul BOR.

Reprezentanţii Patriarhiei Române au mai arătat că decizia autorităţilor britanice din cazul Barbu contravine Convenţiei cu privire la drepturile copilului adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 20 noiembrie 1989 şi ratificată de România prin legea 18/1990, care prevede la art. 20 alin. 3 următoarele: „În alegerea uneia dintre aceste soluţii (de protecţie – n.n.) este necesar să se ţină seama în mod corespunzător de necesitatea unei anumite continuităţi în educarea copilului, precum şi de originea sa etnică, religioasă, culturală şi lingvistică”.

„Patriarhia Română face un apel către Statul român de a solicita autorităţilor britanice reanalizarea cazului şi identificarea unei soluţii care să ţină cont de dreptul fundamental al celor doi copii minori de a fi crescuţi şi educaţi în familia lor naturală”, se mai arată în comunicatul Patriarhiei Române. 

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite