Pasiune scumpă: animalele de companie ajung să îi coste tot mai mult pe timişoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de câini şi pisici pot plăti scump pasiunea pentru cel mai bun prieten al omului sau pentru graţioasele feline. De la carnetul de sănătate şi până la acordul vecinilor, fiecare greşeală e sancţionată, iar majoritatea amenzilor trec de 1.000 de lei.

Dacă patrupedul nu are un carnet de sănătate care să conţină evidenţa vaccinărilor şi a deparazitărilor la zi, proprietarul trebuie să scoată din buzunar până la 1.000 de lei. Aceeaşi sumă este plătită în cazul în care animalul este lăsat să circule liber sau este ţinut în apartament fără acordul scris şi ştampilat al asociaţiei de proprietari. Amendate sunt şi firmele sau instituţiile de stat care deţin la un singur punct de lucru mai mult de trei câini pentru pază. În acest caz, amenda este de 2.000 de lei.

Conform hotărârii Consiliului Local Timişoara, este interzisă deţinerea a mai mult de două animale de companie într-un apartament. Astfel, cei care au mai mult de două pisici sau doi căţei pot fi amendaţi cu sume între 1.500 şi 2.000 de lei.

Neafişarea de către proprietari la intrarea într-un imobil sau la uşa de acces în proprietate, a unei plăcuţe cu avertizarea „Câine periculos" sau „Atenţie, câine rău!" se plăteşte scump, sancţiunea putând ajunge chiar şi la 1.000 de lei. Cine îşi plimbă cel mai bun prieten fără să aibă asupra lui o punguţă şi un făraş pentru curăţarea dejecţiilor patrupedului riscă să plătească o amendă egală cu salariul minim pe economie. Lună de lună, poliţiştii aplică aproape 50 de sancţiuni pe tema animalelor de companie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite