Oraşul care doreşte să fie Capitala Culturală Europeană nu are bani pentru Timişoara Jazz Festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a patra ediţie a evenimentului Timişoara Jazz Festival, care ar fi trebuit să se desfăşoare în perioada 26-28 noiembrie, a fost anulată. Consiliul Judeţean şi Primăria nu au avut bani pentru acest eveniment.

Organizatorii festivalului nu au putut susţine financiar evenimentul la care au fost invitate nume importante ale jazzului mondial. „Dispreţul autorităţilor locale şi a sponsorilor din oraşul de cinci stele, propus capitală culturală europeană în 2020, a dus la aceasta decizie. De la Consiliul Judeţean Timiş am primit zero lei, în timp ce la primărie şi firmele private nu puteam cere finanţate pentru evenimente, pe motiv că nu sunt bani. Sponsorii nu se aruncă nici ei în acestă situaţie economică precară”, a declarat Marius Giura, organizatorul festivalului.

Vedetele scenei jazz

Timişoara Jazz Festival a adunat în primele ediţii nume grele ale jazzului mondial, printre care amintim doar de Esbjorn Svensson Trio, Eberhard Weber şi Anca Parghel. „Şi în acest an am fi avut nume importante precum Nik Baertshnin, Frederika Krier - o violonistă fantastică, Martin Taylor sau norvegianul Thomas Stronen”, a mai declarat Giura. Vestea bună este că marea parte a muzicienilor care ar fi trebuit să concerteze la Timişoara vor putea fi văzuţi, anul viitor, la cea de-a 15-a ediţie a Festivalului de Jazz de la Gărâna.


Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite