Omul de afaceri Mihai Moticica, un apropiat al PSD Timş, a dat partidul în judecată pentru datorii de la renovarea sediului. Ies la iveală „animozităţile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PSD Timiş are datorii către firma omului de afaceri Mihai Moticica în urma unor lucrări la sediu neplătite FOTO timpolis
PSD Timiş are datorii către firma omului de afaceri Mihai Moticica în urma unor lucrări la sediu neplătite FOTO timpolis

Problema datoriilor cu care se confruntă PSD Timiş se acutizează după ce firma omului de afaceri Mihai Moticica, apropiat al preşedintelui CJ Timiş Titu Bojin, a dat partidul în judecată pentru recuperarea unor datorii. E vorba de banii pe care firma îi are de primit de la PSD Timiş pentru renovarea sediului.

Un dosar înregistrat recent la Tribunalul Timiş arată SC Moticica SRL, firma deţinută de omul de afaceri Mihai Moticica, a dat în judecată Partidul Social Democrat pentru recuperarea unor datorii. Recent înregistrat, dosarul se află în faza preliminară, dar potrivit preşedintelui PSD Timiş, Sorin Grindeanu, e vorba de datorii ale partidului către Moticica din perioada în care a fost renovat sediul PSD Timiş, iar preşedinte era Titu Bojin.

„Este o ceshtiune legată de renovarea sediului. Noi l-am luat într-o anumită formă şi în urmă cu vreo trei ani, fosta conducere PSD Timiş a semnat un contract pentru renovarea sediului, contract care nu a fost onorat până în acest moment. Probabil că cel mai bine ştie să spună domnul Bojin (n.r. fostul preşedinte al PSD Timiş). În decembrie când am preluat partidul erau datorii de 1,7 milioane de lei, incluzând şi această datorie (n.r. către Moticica). Între timp, datoriile au ajuns pe la 1,4 milioane de lei. Sunt chestiuni mai vechi care trebuie soluţionate într-o formă sau alta”, a declarat Sorin Grindeanu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, fost preşedinte al PSD Timiş, a refuzat să comenteze situaţia datoriei către Moticica. „Vorbiţi cu preşedintele partidului. Nu ştiu detalii în legătură cu procesul, cu înţelegerile. Eu nu am ce răspuns să dau. S-au făcut lucrările la momentul respectiv pentru sediu. E valoarea lucrărilor rămase. S-a mai plătit ceva. Nu ştiu cât e suma (...) Dacă eu eram la comandă, probabil că situaţia era la fel sau altfel. Nu ştiu. Nu pot să spun eu. Prima problemă e pe cale amiabilă pentru că într-un fel sau altul el trebuie să îşi ia banii. În ce stadiu sunt, nici nu ştiu. Habar nu am câţi bani s-au dat. Eu din decembrie până acum am fost de trei ori la partid. Habar nu am cât sunt sumele. S-a plătit ceva. Nu e vorba numai de Moticica pentru că mai sunt câteva firme pentru diferenţa de bani pentru anumite cheltuieli, unele dintre ele din campania electorală”, a declarat Titu Bojin.

Mihai Moticica, apropiat al fostului preşedinte al PSD Timiş, Titu Bojin, nu a putut fi contactat, un reprezentant al societăţii declarând că omul de afaceri este plecat din ţară. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite