O tonă şi jumătate de peşte mort din cauza caniculei, într-o baltă din Timiş: peştii au rămas fără oxigen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO news.ro
FOTO news.ro

Localnicii din oraşul Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au scos o tonă şi jumătate de peşte mort, majoritatea de dimensiuni mari, dintr-o baltă de pescuit. Din cauza caniculei, peştii au rămas fără oxigen şi s-au sufocat, iar pompierii au intervenit cu motopompe pentru oxigenarea apei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Banat” al judeţului Timiş, Bogdan Mutu, a declarat pentru News.ro că pompierii au intervenit, sâmbătă, pentru salvarea unor peşti dintr-o baltă de pescuit din oraşul Sânnicolau Mare.

„Localnicii au observat că mai mulţi peşti plutesc pe o baltă de pescuit din Sânnicolau Mare şi s-au mobilizat pentru adunarea acestora. Peştii morţi, majoritatea de dimensiuni mari, au fost duşi cu căruţe trase de cai în pubele puse la dispoziţie de autorităţile locale. O tonă şi jumătate de peşte mort a fost adunat din baltă, iar pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru oxigenarea apei“, a declarat Bogdan Mutu.

Potrivit acestuia, pompierii au intervenit cu două motopompe de capacitate mai mică şi o a treia de capacitate mare care a fost adusă de la Timişoara.

În urma intervenţiei pompierilor, peştii de dimensiuni mai mici au fost salvaţi. Se pare că din cauza caniculei a scăzut nivelul de oxigen din apă, mai ales că în baltă vegetaţia este foarte puţină, iar peştii s-au sufocat.

Au fost luate probe din baltă, dar şi din peştii morţi, iar Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş va stabili exact care a fost cauza incidentului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite