O poveste de iubire emoționantă, demnă de un film. A făcut pușcărie pentru iubita sa

0
Publicat:

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz a oficiat, miercuri, 19 octombrie, o ceremonie simbolică în care două persoane și-au reconfirmat angajamentul unul față de celălalt, la o distanță de 50 de ani. 

Richard și Helga la Primăria Timișoara FOTO Dominic Fritz
Richard și Helga la Primăria Timișoara FOTO Dominic Fritz

Acum 50 ani, în 19 octombrie 1972, Richard și Helga s-au căsătorit la Timișoara. La rugămintea lor, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a oficiat o mică ceremonie simbolică în care cei doi și-au reconfirmat angajamentul unul față de celălalt. 

Helga, din Germania, a petrecut în 1970 o vacanță de două săptămâni în Mamaia, unde printr-o coincidență l-a cunoscut pe timișoreanul Richard. S-au îndrăgostit și au păstrat legătura prin telegrame. Pentru a fi cu ea, Richard și-a riscat viața și a încercat să fugă peste graniță. A fost prins și aruncat în închisoare nouă luni”, a povestit Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook.  

Când a ieșit din închisoare, Richard a cerut-o de soție pe nemțoaica Helga. Au reușit să se căsătorească în 1972, iar apoi Richard a putut să emigreze legal în Germania.  

După jumătate de veac și o schimbare de regim, cei doi vin anual în România în vacanțe și niciodată nu ocolesc Timișoara.  

Azi s-au întors special din Germania pentru a trece încă o dată, în mod simbolic, prin fața ofițerului de stare civilă. M-am bucurat să fiu alături de ei și să îi întreb dacă vor să reconfirme angajamentul făcut acum 50 de ani. Au rostit din nou, fără ezitare, dar cu mare emoție, da! Timișoara poveștilor europene de iubire”, a mai scris Dominic Fritz. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite