O companie japoneză, important furnizor de soluţii şi servicii software, a închiriat spaţiu în clădirea de birouri UBC 3 din Openville Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UBC 3, a treia clădire de birouri din ansamblul Openville Timişoara, va fi gata până la finalul acestui an.  Până acum au închiriat spaţii norvegienii de la Visma Software şi japonezii de la NTT Data.

Compania Iulius şi NTT Data Romania, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii şi servicii software din ţară, au semnat un contract de închiriere pentru un spaţiu în cea de-a treia clădire de birouri clasa A care se construieşte, în prezent, în ansamblul mixt Openville Timişoara.

NTT Data Romania a închiriat o suprafaţă de 2.800 metri pătraţi în United Business Center 3 (UBC 3), imobil care va fi livrat pe piaţă în ultimul trimestru al acestui an, susţin reprezentanţii Iulius. 

În noile spaţii ale companiei japoneze vor lucra aproximativ 150 de specialişti IT.

„Pentru NTT Data Romania crearea unui spaţiu modern, care încurajează performanţa, dar oferă şi soluţii eficiente de relaxare pentru echipă, este un factor esenţial, puternic înrădăcinat în cultura organizaţională. Clădirea UBC 3 vine în întâmpinarea nevoilor noastre de extindere a business-ului în tandem cu componenţa echipelor, care se reflectă în planurile noastre de viitor cu privire la filiala din Timişoara. În acest moment, echipa numără peste 150 de specialişti în Timişoara, număr care, cu siguranţă, va creşte în contextul actual de amplificare a oportunităţilor, al poziţionării noastre strategice pe piaţa domestică şi cea externă, cât şi datorită talentelor din piaţa de resurse umane pe care le oferă acest oraş progresiv”, a declarat Diana Stănese, directopr în cadrul NTT Data Romania.

   

Cu o experienţă de 17 ani, NTT Data Romania, fostă EBS Romania S.A, este o companie NTT Data, parte a Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT).

Înfiinţată în 1988, NTT Data are sediul la Tokyo şi îşi desfăşoară activitatea în peste 40 de ţări. Concernul furnizează servicii de primă clasă, de la consultanţă şi dezvoltare de sisteme, până la outsourcing de servicii IT.

Echipa NTT DATA Romania numără 1.600 de persoane, cu aproximativ 50% mai mulţi comparativ cu începutul anului 2017. În Timişoara, NTT Data este prezentă de aproximativ şase ani cu o echipă de peste 150 de specialişti.

Angajaţii vor  avea parte de o panoramă deosebită asupra zonelor verzi

UBC 3 va avea aproximativ 19.000 metri pătraţi şi 14 etaje, demisolul şi parterul fiind rezervate spaţiilor de retail. Printre companiile care au închiriat spaţii aici se numără şi Visma Software, dezvoltator norvegian de soluţii software pentru managementul afacerilor.

Clădirea UBC 3 va fi certificată LEED, printre caracteristicile acesteia numărându-se suprafeţele generoase pe fiecare nivel, de până la 2.000 mp, fără coloane interioare şi faţada integral din sticlă, care oferă un aport sporit de lumină naturală.

UBC 3 se distinge prin poziţionarea sa în imediata apropiere a parcului de 55.000 metri pătraţi, care va fi amenajat, anul acesta, în ansamblul mixt Openville. 

Clădirea este configurată cu două intrări principale: de la nivel pietonal şi de la cel al parcului. Astfel, cei care vor lucra în UBC 3 vor avea parte de o panoramă deosebită asupra zonelor verzi şi vor beneficia de acces imediat la cafenelele şi restaurantele amenajate în aer liber, precum şi la magazinele din Iulius Mall Timişoara, parte a ansamblului Openville.

Anul acesta vor începe lucrările şi la UBC 0

  

Până în prezent, în ansamblu au fost finalizaţi 31.000 metri pătraţi de spaţii office (în UBC 1 şi UBC 2). Alţi 19.000 metri pătraţi de birouri se află în construcţie (în UBC 3), precum şi 47.000 metri pătraţi de spaţii noi de retail. 

În perioada următoare vor fi demarate lucrările de construcţie la cel de-al patrulea imobil cu funcţiune office (50.000 metri pătraţi, UBC 0), precum şi la parcarea subterană şi pasajul auto subteran.

Proiectul Openville este realizat de companiile Iulius şi Atterbury Europe, reprezentând o investiţie estimată la peste 220 milioane de euro.

Citiţi şi:

FOTO A fost inaugurată o nouă clădire turn în „Manhattanul” Timişoarei. La începutul anului 2018 începe construcţia celei mai înalte clădiri din România

Americanii de la Intel inaugurează centrul de „inteligenţă artificială” de la Timişoara în noul turn de la Openville

Gigantul american ACI Worldwide s-a extins în Timişoara. Locul de muncă unde angajaţii vin şi pleacă atunci când vor, pot lucra şi de acasă şi nu sunt deloc stresaţi
 

Compania Iulius a început lucrările la cea de-a treia clădire de birouri din Openville. Va avea 14 etaje şi faţadă integral din sticlă
 

Prima clădire de birouri din ansamblul Openville a fost finalizată şi închiriată integral FOTO


Au început lucrările la prima parcare supraetajată din Timişoara. Investiţie de 11 milioane de euro

Istoria mall-ului: primul a fost inventat de un vienez plecat în America

Regele mallurilor se joacă de-a „Cityville“ la Timişoara. Cartierul pe care îl va construi va costa 220 de milioane de euro

O nouă companie mare din domeniul IT îşi deschide birou în „Manhattanul” Timişoarei


Se construieşte prima parcare supraetajată din Timişoara. Va avea şase etaje şi va putea primi peste 900 de maşini

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite