O clinică medicală privată a fost închisă după ce nora unei femei infectate cu coronavirus s-a dus la consult şi a ascuns că este contact al unui pacient COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O clinică privată din Timişoara a fost închisă după ce s-a descoperit că medicii clinicii respective au consultat o pacientă care a ascuns faptul că a intrat în contact cu soacra ei, infectată cu coronavirus. Procurorii au deschis o anchetă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au deschis un dosar penal pentru omisiunea declarării unor informaţii după ce o pacientă a cărei soacră a fost diagnosticată COVID-19 s-a prezentat la o clinică medicală pentru o radiografie pulmonară, ascunzând faptul că a intrat în contact cu un pacient confirmat.

Potrivit procurorilor, femeia s-a prezentat în 28 martie la o clinică privată pentru efectuarea unei investigaţii radiologice la torace. Cu această ocazie, femeii i-a fost luat consimţământul scris, ocazie cu care pacienta a declarat că nu se află în vreuna din situaţiile de contaminare cu virusul SARS CoV 2. În urma radiografiei, medicul radiolog din cadrul clinicii a confirmat pentru aceasta diagnosticul de pneumonie mixtă bilaterală.

„Ulterior investigaţiei medicale, reprezentanţii clinicii au fost contactaţi de Dispeceratul pentru situaţii de urgenţă 112 care le-a adus la cunoştinţă că pacienta investigată a solicitat servicii medicale de specialitate, declarând că a intrat în contact cu soacra acesteia, ce se află  internată la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiologie Dr. Victor Babeş. Având în vedere posibilitatea răspândirii virusului SARS CoV 2 ca urmare a celor nedeclarate de pacientă, activitatea punctului de lucru din Timişoara al clinicii a fost încetată începând cu data de 30.03.2020, iar personalul aflat în tură în data de 28.03.2020 s-a autoizolat la domiciliu”, anunţă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite