Numărul pacienţilor internaţi după deratizarea dintr-un bloc din Timişoara a ajuns la 17

0
0

Alţi patru adulţi şi trei copii care locuiesc în blocul din Timişoara unde s-a făcut deratizare şi dezinsecţie au fost internaţi la Spitalul Judeţean, respectiv la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu”. Numărul pacienţilor internaţi a ajuns la 17: 8 adulţi şi 9 copii. Trei persoane au murit.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, luni, la ora 18.00, un număr de opt adulţi erau internaţi la Spitalul Judeţean şi nouă copii la Spitalul ”Louis Ţurcanu”. Toţi locuiesc în blocul în care s-a făcut deratizare şi dezinsecţie.

Lucian Mihoc, şeful ISU Timiş, a oferit amănunte despre intervenţia echipei CBRN ai cărei specialişti intervin în cazul accidentelor chimice, biologice, radiologice şi nucleare.

„În jurul orei 12.40, am primit o informare din partea UPU SMURD referitor la faptul că în aceaşi locaţie, într-un timp scurt s-au înregistrat mai multe decese. A fost o suspiciune de cauză toxică, fapt pentru care operativ am trimis o echipă de cercetare CBRN – chimic, biologic, radiologic şi nuclear. La locul intervenţiei, a fost evacuat întreg imobilul de pe strada Mioriţa nr.8, un total de 200 de apartamente. În urma efectuării primei cercetări chimice s-a stabilit că pe casa scării, între etajul trei şi patru, s-a constatat prezenţa slabă a unei substanţe neurotoxice. Apartamentele de la etajul patru, unde au fost înregistrate decesele, acolo s-au constatat niveluri slabe de substanţă neurotoxică, iar la etajul 3, la un apartament, un nivel mediu al substanţei neurotoxice”, a spus Lucian Mihoc, şeful ISU Timiş.

ISU Timiş a anunţat, de asemenea, că a finalizat măsurătorile la restaurantul şi la clubul unde dezinsecţia a fost făcută de aceeaşi firmă şi nu s-au identificat substanţe periculoase în aer.

ISU Timiş nu a precizat, însă, până la ora transmiterii acestei ştiri, dacă cele două locaţii vor fi redeschise publicului.

Mai multe - Timişoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite