Noul Telpark, atac la angajaţii din centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcarea în centrul oraşului a devenit un coşmar pentru şoferii timişoreni
Parcarea în centrul oraşului a devenit un coşmar pentru şoferii timişoreni

Primăria şi Administrarea Domeniului Public Timişoara propun un nou regulament Telpark. Una din măsuri este limitarea staţionării pe mai multe străzi din centrul oraşului, unde parcarea a devenit o problemă majoră.

Noul regulament de parcare din Timişoara este ţinut la sertar de luni bune. Reprezentanţii executivului au încercat să îl pună de câteva ori pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Local, însă de fiecare dată proiectul a fost retras din diferite motive. Una din cauze a fost ambiţia electorală, proiectul fiind retras în perioada alegerilor, considerându-se că parcarea este o problemă prea importantă ca să fie tratată şi aprobată doar de dragul voturilor.

Taxa pe centru

Pentru şedinţa din această lună, reprezentanţii ADP sunt mai hotărâţi decât oricând să obţină un nou regulament, astfel că proiectul a fost reintrodus. Una din cele mai controversate propuneri se referă la limitarea staţionării pe 22 de străzi din jurul pieţelor şi a locurilor de parcare. „E o prostie. Eu parchez foarte des aici. Pentru cei care lucrează în zonă nu cred că e ok”, a spus Liviu Miloş, agent de vânzări. Şeful ADP, Liviu Barbu, a spus că este disponibil oricând pentru a oferi detalii clare despre noul regulament de parcare. Nici Barbu şi nici şeful Telpark, Ionel Ursu, nu au putut fi contactaţi pentru că potrivit secretarei, „sunt într-o delegaţie”.

În lipsa lor, nimeni nu a putut spune cu exactitate cum se va asigura un număr de locuri de parcare rezonabil, timişorenilor care lucrează în centru. În urmă cu o săptămână, Barbu anunţa însă că duce discuţii foarte avansate cu companii puternice pentru realizarea unor parteneriate public-private. „Una din firme este din Norvegia, iar oamenii spuneau că acolo există o taxă de intrare cu maşina în centru”, spunea Liviu Barbu.
Noul regulament va fi discutat în şedinţa de consiliu de marţi, 31 martie. Timişorenii care au propuneri pentru regulamentul de parcare sau care se opun noilor prevederi pot participa la dezbatere.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite