Nicolae Robu, vicepreşedinte PNL: „Un guvern de tehnocraţi nu trebuie să fie unul de cursă lungă. Acesta este rolul partidelor politice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primar al Timişoarei şi vicepreşedinte al PNL, Nicolae Robu este de acord cu instalarea unui guvern de tehnocraţi, dar vrea ca tehnocraţii să fie „de cursă scurtă” FOTO Renaşterea
Primar al Timişoarei şi vicepreşedinte al PNL, Nicolae Robu este de acord cu instalarea unui guvern de tehnocraţi, dar vrea ca tehnocraţii să fie „de cursă scurtă” FOTO Renaşterea

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, preşedinte al PNL Timiş şi vicepreşedinte al partidului la nivel naţional, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că salută ideea unui guvern de tehnocraţi, dar numai pentru o perioadă scurtă de timp. Robu a mai spus că parlamentarii ar trebui să îşi dea demisia în bloc, iar noi alegeri generale să fie organizate odată cu alegerile locale.

Vicepreşedinte al PNL, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a exprimat, într-o conferinţă de presă susţinută la partid, poziţia sa cu privire la situaţia politică din ţară. Robu susţine ideea de formare a unui guvern de tehnocraţi, dar numai cu condiţia ca acesta să funcţioneze o perioadă limitată de timp. „Eu am fost unul din cei care am vorbit despre oportunitatea şi necesitatea de a avea un guvern tehnocrat, dar în concepţia mea un guvern de tehnocraţi nu trebuie să fie unul de cursă lungă pentru că într-o ţară răspunderile trebuie să fie foarte clar asumate. Acesta este rolul partidelor politice în orice societatea democratică şi în orice stat de drept modern. Să asigure un cadru în care poporul să se poată exprima, să îşi poată desemna reprezentanţii astfel încât răspunderile pentru tot ce se întâmplă să fie identificabile şi nu lăsate în neant. Orice lăsare a lucrurilor în nebuloasă poate avea consecţinţe extrem de negative”, a declarat Robu.

Primarul Timişoarei a mai declarat că priorităţile guvernului condus de premierul desemnat Dacian Cioloş ar trebui să fie aprobarea bugetului pentru anul 2016, organizarea noilor alegeri şi curăţarea instituţiilor publice de politruci. „Eu cred că guvernul tehnocrat trebuie să aibă câteva prerogative extrem de clare. Prima este să elaboreze proiectul de buget pentru anul 2016. Nu putem funcţiona dacă nu avem o lege a bugetului. Apoi, Guvernul trebuie să pregătească şi să organizeze alegerile în mod corect astfel încât partidele politice şi orice candidaţi independenţi să poată să îşi dispute şansele în mod corect, egal şi poporul să se poată pronunţa. Ceea ce cred că mai poate face acest guvern tehnocrat este să cureţe administraţia centrală de oameni neaveniţi, puşi pe criterii politicianiste, clientelare. Există, evident şi oameni care sunt cinstiţi şi corecţi, dar acele personaje care de fapt aduc deservicii poporului, fiind puse ca să servească cercuri politice, grupuri de interese diverse, trebuie să dispară”, a mai spus Robu, care la rândul său a fost criticat de mai multe ori pe subiectul liberalilor aduşi în Primăria Timişoara după instalarea pe funcţie.  

Preşedintele PNL Timiş a mai spus că actualii parlamentari ar trebui să îşi dea demisia în bloc, iar odată cu alegerile locale de anul viitor să se organizeze şi alegeri parlamentare, cu o scădere a numărului de aleşi. „Am o altă părere decât preşedintele Iohannis. Eu cred că trebuie să organizăm alegeri locale în acelaşi timp cu alegerile parlamentare. Ar avea foarte multe avantaje suprapunerea lor, inclusiv avantajul că nu s-ar mai produce pentru a doua oară în acelaşi an o bulversare specifică oricărui act electoral. Şi când spun asta am în vedere şi o configuraţie redusă a Parlamentului. Se poate ajunge la aşa ceva numai şi numai dacă parlamentarii înţeleg momentul istoric şi îşi dau demisia în bloc. Dacă sunt oameni valoroşi se vor regăsi pe liste şi vor reajunge parlamentari. Cei care nu mai reprezintă pe nimeni, trebuie să înţeleagă că trebuie să plece, fără supărare. Pentru a se întâmpla asta ar trebui ca parlamentarii să facă un act de asumare care în mod cert ar fi apreciat de popor şi ar duce la o reabilitare a lor în faţa oamenilor şi a lor înşişi”, a mai declarat Robu, vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite