Mulţi timişoreni se înghesuie să cumpere vâsc pentru a avea noroc în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzătorii ambulanţi din Timişoara comercializează cu grămada noroc locuitorilor de pe Bega. Este vorba de vâsc, simbolul păcii şi bucuriei care aduce noroc celor care îl au în casă în noaptea dintre ani.

Timişorenii superstiţioşi s-au aprovizionat cu mult noroc pentru anul 2010. Ei au cumpărat vâsc din pieţe şi de la colţul străzii, pentru ca anul viitor să fie unul norocos, iar spiritele rele să stea departe de ei. „Cumpăr vâsc pentru că aduce noroc în casă. Acesta se ţine în locuinţă până la anul, când va fi înlocuit cu alt vâsc", a spus Valeria Csikoshi, pensionară.

Mulţi timişoreni nu încalcă tradiţia, aşa că nu uită să cumpere vâsc. „Tradiţia spune că e bine să avem vâsc pe masă sau deasupra uşii. Cumpăr în fiecare an", a spus Ralf Stadlmann, timişorean.

Sărutul sub crenguţa de vâsc

Se spune că dacă o fată stă sub vâsc, ea vrea să fie sărutată. Astfel că, este bine ca la miezul nopţii îndrăgostiţii să se sărute sub o crenguţă de vâsc. „Timişorenii au cumpărat vâsc anul acesta. Pentru a avea noroc, pentru ceai", a spus Claudia Vasile, vânzătoare.

Planta mai este cunoscută şi pentru reglarea tensiunii arteriale, coborând-o când este prea ridicată, ori dimpotrivă, normalizând-o, dacă este prea coborâtă.

Citeşte mai multe despre superstiţiile în noaptea dintre ani AICI

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite