Motivarea din dosarul „Ostaficiuc“: cum s-au făcut afacerile "în familie" la Consiliul Judeţean Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Curţii de Apel au menţinut valabil raportul Agenţiei Naţionale de Integritate care arată că Ostaficiuc a fost în conflict de interese când şi-a pus semnătura pe nişte documente prin care firma SC Ornella Design SRL, deţinută de soţia, fiica şi ginerele acestuia, a primit o serie de facilităţi din partea Consiliului Judeţean Timiş.

Curtea de Apel Timişoara a emis în urmă cu două săptămâni sentinţa prin care preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a fost declarat în conflict de interese. Practic, judecătorul a menţinut valabil raportul Agenţiei Naţionale de Integritate care arată că Ostaficiuc a fost în conflict de interese când şi-a pus semnătura pe nişte documente prin care firma SC Ornella Design SRL, deţinută de soţia, fiica şi ginerele acestuia, a primit o serie de facilităţi din partea Consiliului Judeţean Timiş.
Judecătorul şi-a motivat decizia, care arată că Ostaficiuc „avea un interes personal în problema legată de concesionarea către SC Ornella Design SRL a parcelei din perimetrul Parcului Industrial Tehnologic Timişoara, putându-se deduce în speţă că acest interes putea să influenţeze îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor ce revin reclamantului în calitatea sa de Preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş”, se arată în decizia Curţii de Apel Timişoara.

A încălcat legea
Sentinţa emisă de Curtea de Apel Timişoara arată că Ostaficiuc a încălcat şi legea transparenţei decizionale, neanunţând relaţiile sale de rudenie cu acţionarii firmei care au beneficiat de facilităţi. „Reclamantul nu a făcut aplicarea acestor dispoziţii legale, a omis să facă cunoscut interesul său personal în problema concesionării parcelei către SC Ornella Design SRL, a participat la deliberări asupra acestei probleme, a semnat actele juridice prin care s-au consemnat hotărârile Consiliului Judeţean Timiş legate de concesiune, aflându-se astfel într-un conflict de interese în exercitarea atribuţiilor ce îi reveneau în funcţia de Preşedinte al Consiliului”, a mai arătat judecătorul.

Instanţa a mai constatat că Ostaficiuc a fost în conflict de interese şi din cauza unui contract de prestări servicii între Muzeul de Artă, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Timiş, şi firma familiei lui Ostaficiuc. Judecătorul a arătat că justificarea potrivit căreia contractul a avut o valoare foarte mică nu se justifică, deoarece era încheiat pe o perioadă nedeterminată şi a fost reziliat după declanşarea anchetei de către Agenţia Naţională de Integritate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite