Monarhiştii timişoreni cer readucerea Regelui Mihai GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cea de a unsprezecea zi de proteste, la Timişoara a fost rândul regaliştilor să iasă în stradă. În această seară, în Piaţa Victoriei, în paralel cu obişnuiţii manifestanţi care strigau "Jos Băsescu" şi "Jos Guvernul", au protestat şi cei care susţin reinstaurarea Monarhiei şi a Majestăţii Sale Regele Mihai.

Cei aproximativ 50 de simpatizanţi ai regalismului, majoritatea tineri, au manifestat în linişte, fluturând steaguri tricolore, portrete ale Regelui Mihai, dar şi un banner pe care scria "Monarhia salvează România".

"Nu am venit să strigăm împotriva cuiva. Nu vrem să cadă un Escu doar pentru a fi înlocuit de alt Escu. Nu suntem împotriva PDL pentru a le face campanie celor din USL. Consuderăm că este necesar o schimbare majoră de sistem. Singura noastră şansă este revenirea la tradiţiile noastre istorice, recâştigarea demnităţii, prin revenirea la Monarhia constituţională şi aducerea pe tron al Regelui Mihai", a declarat Flavius Boncea, unul din organizatorii manifestaţiei.

Daţi CLICK pentru o GALERIE FOTO de la protest

image

O artistă i-a făcut portret Prinţului Nicolae

Lorena Garoiu, care a terminat Facultatea de Arte în 2005, a venit în piaţă cu portretul Prinţului Nicolae, realizată chiar de ea. "Susţin reinstaurarea Monarhiei, sunt regalistă, iar în afară de Regele Mihai, vin cu o propunere: Prinţul Nicolae. De aceea i-am făcut acest portret. Prinţul Duda nu mi se pare potrivit", a spus Lorena Garoiu. Artista susţine că bunicii ei au făcut hainele militare pentru armata Regelui, în anii 30. "Bunicii mei au avut atelierul în Piaţa Sfântul Gheorghe. Lor i-au făcut mult rău comuniştii. Şi din păcate tot ei au rămas şi acum la putere", a mai afirmat Lorena Garoiu.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite