Misionari români în Africa înşelaţi cu 25.000 de euro. Vezi ce a păţit şefa ţepară a agenţiei de turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de 30 de tineri care au vrut să plece într-o misiune creştină în Africa a fost înşelat de o agenţie din Bucureşti. Tinerii, majoritatea din Vestul ţării, au adunat  cu greu bani din donaţii sau din produse hand-made pe care le-au vândut, dar au rămas fără nimic.

Câţiva tineri din Timişoara au mers în urmă cu doi ani pentru prima dată în Africa. Tinerii bănăţeni au fost plecaţi ca şi misionari creştini, şi au ajutat familiile sărace din capitala Kenyei, Nairobi. Acţiunea a fost un succes, anul trecut a fost un alt grup, iar anul acesta numărul tinerilor care s-au înscris pe listă a ajuns la 30.
Astăzi, tinerii ar fi trebuit să fie deja în Africa, dar nu au mai putut pleca după ce agenţia de turism prin care şi-au cumpărat biletele de avion i-a ţepuit.
„Am planificat plecarea în ianuarie şi am început să căutăm oferte, iar cea mai convenabilă a fost oferta firmei Bellissimo Travel, din Bucureşti”, a povestit liderul grupului, Daniel Grecu. Săptămâna trecută, Grecu şi încă un tânăr trebuiau să plece mai devreme pentru a pregăti sosirea grupului, dar ajunşi la Budapesta şi mai apoi la Amsterdam, tinerii au constatat că au probleme cu avionul. „Am vorbit cu femeia de la agenţie şi ne-a spus că nu e loc în avion, dar de fapt nu ne plătise biletele”, a mai spus tînărul, care s-a întors în România şi a depus plângere penală. Patroana agenţiei de turism din Bucureşti care i-a înşelat pe studenţi este Oana Alina Manea.

Arestată după ţeapă
Aceasta nu este la prima ispravă de acest gen. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Bucureşti, Cristina Radu, femeia s-a ales cu dosar penal şi la sfârşitul anului trecut, când a înşelat 30 de oameni cu 10.000 de euro. „Atunci s-a dispus cercetarea în stare de libertate şi respectarea unor condiţii”, a mai explicat procurorul Cristina Radu.

Potrivit  procurorului, patroana agenţiei de turism a fost arestată preventiv săptămâna trecută, urmând ca tinerii să se înscrie parte civilă în dosar pentru recuperarea banilor. Şansele ca tinerii să îşi primească banii în perioada imediat următoare sunt minime, acest lucru fiind posibil după un proces de durată.

Sfaturi utile pentru turişti
Ţepele din turism au fost tot mai frecvente în ultima perioadă. Din această cauză trebuie luate măsuri de siguranţă. „Trebuie verificată poziţia agenţiei pe piaţă. E foarte important ca relaţia să fie una apropiată, bazată pe înceredere”, a explicat Radu Târpe, managerul unei agenţii de turism.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite