Migranţii din Timişoara îi acuză pe poliţişti de violenţe: Li se sparg telefoanele, sunt bătuţi şi lăsaţi fără bani
0Imigranţii acuza autorităţile de ordine de faptul că le sparg telefoanele, unii sunt bătuţi iar alţi imigranţi au relatat situaţii în care banii nu le-au fost înapoiaţi după percheziţii.
Situaţia migranţilor fără adăpost din Timişoara este în continuare extrem de complicată. Oamenii se plâng că sunt vânaţi de Poliţia Locală şi Poliţia de Frontieră, care exercită presiune pe ei să-şi dorească să plece din Timişoara.
Voluntarii Logs Grup de Iniţiative Sociale au documentat aseară, alături de traducători de pashto episoade de violenţa din partea Poliţiei Locale din Timişoara dar şi Poliţiei de Frontieră care verifică zilnic documentele imigranţilor aflaţi în strada.
Imigranţii acuza autorităţile de ordine de faptul că le sparg telefoanele, unii sunt bătuţi iar alţi imigranţi au relatat situaţii în care banii nu le-au fost înapoiaţi după percheziţii.
Peste 15 astfel de declaraţii au fost aduse în atenţia celor de la Logs Grup.
Astfel de cazuri au fost relatate şi în trecut iar autorităţile locale au negat public astfel de episoade.
O strategie a oamenilor de ordine este să atace migranţii în civil, cu câini şi bastoane cu şocuri electrice. Refugiaţii au fost jefuiţi de telefoane, bani şi lucruri persoanale.
“Condamnam public aceste episoade care sunt pe lângă infracţiuni şi o palmă oferita comunităţii timişorene care ajuta imigranţii cu hrană şi îmbrăcăminte.
Vom continua să documentăm astfel de episoade, alături de traducători şi vom colabora local cu alţi actori comunitari pentru a investiga şi cerem ca cei responsabili să fie anchetaţi iar autorităţile acuzate să condamne astfel de comportamente. Imigranţi care sunt fără adăpost în Timişoara sunt paşnici şi nu este nevoie de a apela la forţă în interacţiunea cu ei”, au transmis cei de la Logos Grup.
Conform autorităţilor, în jur de 200 de persoane locuiesc în clădiri abandonate şi îşi duc veacul în zona Gării de Nord.
Vă mai recomandăm:
Timişoara, noul hot spot pentru imigranţi. Realitatea cu care se confruntă locuitorii oraşului de pe Bega
Locul unde migranţii de pe străzi sunt trataţi omeneşte. „Am făcut mâncare cu toată dragostea” VIDEO
EXCLUSIV Nisreen Rubaian, UNHCR: „România are un mesaj foarte clar în problema refugiaţilor”