Refuză ajutorul! 51 de oameni ai străzii nu au vrut să fie cazaţi în centrele Primăriei Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Arhivă Adevărul
sursa: Arhivă Adevărul

La Galaţi, oamenii străzii au refuzat adăposturile oferite de autorităţile locale, în ciuda gerului de peste noapte. În ultimele zile, poliţiştii locali au internat 13 persoane fără adăpost, iar alte 51 au refuzat internarea.

„64 de persoane fără adăpost au fost depistate de poliţiştii locali în urma unor razii care au avut loc ca urmare a derulării unui plan de acţiune, privind reducerea riscurilor de producere a hipotermiei în rândul acestor oameni. Astfel, în ultimele nopţi, poliţiştii locali de la nivelul municipiului Galaţi au internat 13 persoane fără adăpost, iar alte 51 au refuzat internarea”, a anunţat Poliţia Locală Galaţi. 

O  acţiune similară a avut loc şi în luna ianuarie 2021. La momentul respectiv, poliţiştii de la nivelul celor cinci secţii de ordine publică au găsit în stradă un număr de 35 de persoane, 27 dintre acestea au refuzat internarea, iar restul de opt au ajuns în instituţii de ocrotire sau au fost ridicate de ambulanţă şi transportate la unităţile medicale.

Până la finele lunii februarie 2021, la nivelul municipiului Galaţi se află în derulare Planul de măsuri „Hibernal 2020 - 2021”. Unul dintre obiectivele acestuia fiind îndeplinirea atribuţiilor legale privind persoanele fără adăpost, aflate în risc socio-medical. Doar cu acordul lor, cei găsiţi într-o asemenea situaţie, sunt internaţi la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost Galaţi. În cazul persoanelor fără adăpost aflate în stare de ebrietate sau sub influenţa substanţelor toxice, acestea sunt internate la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”.

Vă recomandăm şi:

Oamenii străzii refuză să fie duşi în adăposturi, la căldură: „Poate să ningă, poate să plouă, sunt obişnuit” VIDEO

Cum au primit oamenii străzii „super-imunitate” la ordonanţele militare privind pandemia. Ce spun autorităţile

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite