Cauza incendiului din Timișoara. Meseriașul „Dorel“ a dat foc blocului lucrând la acoperiș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ISU Timiș a stabilit cauza incendiului izbucnit marți, 13 septembrie, la un bloc din Timișoara, aflat în proces de reabilitare termică. Potrivit pompierilor, incendiul a fost provocat de o flacără deschisă cu care s-a lucrat la acoperiș.

Incendiul de la Timișoara a fost provocat de muncitori FOTO Ștefan Both
Incendiul de la Timișoara a fost provocat de muncitori FOTO Ștefan Both

„În urma cercetărilor efectuate la fața locului, pompierii au stabilit cauza probabilă de incendiu ca: «flacără deschisă» în urma unor lucrări efectuate pe acoperisul de tip terasă a blocului de pe Aleea F.C. Ripensia din Timișoara”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Timiș, Elena Rădulescu.

Potrivit pompierilor, inspectorii ISU responsabili de prevenție s-au deplasat la fața locului pentru a verifica modul în care au fost respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor.

„Concluziile activității de control vor fi prezentate în următoarele zile, după verificarea tuturor documentelor firmei care efectua lucrări la imobil”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al ISU. 

Blocul afectat de incendiu se realizează, cu bani europeni, lucrări de reabilitare termică pentru care Primăria Timișoara a angajat o firmă de construcții. Proiectul este în cea mai mare parte finalizat, muncitorii lucrând în momentul izbucnirii incendiului la ultimele finisaje.

În urma incendiului nu au fost înregistrate victime, iar intervenția pompierilor a limitat daunele materiale, fiind afectat doar acoperișul blocului.

„A ars izolația de carton bituminos de pe acoperiș, pe o suprafață de aproximativ 800 mp și partea superioară a izolației din polistiren a clădirii. De la sosirea forțelor și mijloacelor la locul intervenției, incendiul nu s-a propagat. ISU Timiș a transmis mesaj Ro Alert. La ora 15.43 incendiul a fost lichidat”, a transmis ISU Timiș după eveniment.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite