Mesajul ferm al primarului Timişoarei pentru miile de români care vor intra în ţară: „Pe repede înainte spre casele dumneavoastră, fără cazări în oraş”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coada de maşini se întinde pe aproape 20 de kilometri la frontiera austriaco-maghiară FOTO Origo.hu
Coada de maşini se întinde pe aproape 20 de kilometri la frontiera austriaco-maghiară FOTO Origo.hu

Mii de cetăţeni români urmează să intre în ţară în această noapte, după ce Ungaria a permis, la cererea Ministerului de Extrene Român, un tranzit umanitar special.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a transmis un mesaj miilor de români care urmează să revină în ţară din Germania şi Franţa.

Ungaria a fost de acord să deschidă graniţa cetăţenilor români şi bulgari care au format o coadă de pe aproape 20 de kilometri la frontiera austriaco-maghiară, cărora li se oferă un singur tranzit prin Ungaria, pe o rută prestabilită.

„Şe ştie că în această noapte, mâine şi probabil şi zilele următoare vor intra în România un număr mare de concetăţeni veniţi din diverse ţări, practic toate afectate de pandemie! 

Fac apel la autorităţile competente să ţină lucrurile sub control, pentru că de această ţinere sub control depinde dacă noi vom trece uşor sau greu prin această criză! 

Fa apel la concetăţenii care revin în ţară, indiferent din ce judeţ sunt, de ce etnie au, din ce ţară vin etc., să respecte cu stricteţe regulile crizei, să fie sinceri cu autorităţile şi, dacă nu sunt reţinuţi în carantină sau izolare, să plece rapid spre casele lor, fără a se opri, nici în Timişoara, unde Poliţia Locală este mobilizată de mine la maxim să monitorizeze toate maşinile care intră în oraş, prin patrulare, razii şi, deopotrivă, folosind sutele de camere video cu care oraşul nostru este împânzit -230 sunt doar în intersecţii!-, nici în alte localităţi. Este o datorie elementară, pentru nerespectarea căreia sunt convins că se va ajunge la puşcărie, aşa cum de fapt e corect să se întâmple, să purtăm cu toţii de grijă semenilor noştri, să nu facem nimic ce i-ar putea expune la îmbolnăvire! 

Aşadar, stimaţi compatrioţi, fraţilor, repet, indiferent din ce judeţ sunteţi, de ce etnie aveţi, din ce ţară veniţi, etc., fraţilor, pe repede înainte spre casele dumneavoastră., fără cazări prin hotelurile din Timişoara sau din alte localităţi de pe traseu! Şi, o dată ajunşi în localităţile de baştină -este valabil şi pt timişoreni şi în genere pt timişeni-, să anunţaţi autorităţile pt a intra în programul potrivit, în funcţie de situaţia concretă a fiecăruia dintre dumneavoastră în parte, astfel încât să nu-i îmbolnăviţi pe cei dragi, la care, sunt convins, că abia aşteptaţi să ajungeţi.

Fac apel la dumneavoastră, stimaţi timişoreni trăitori aici, acasă, în dragul nostru oraş, să fiţi precauţi, să fiţi vigilenţi, să semnalaţi orice situaţii ce vi se par demne de semnalat în context. O atenţie şi o vigilenţă aparte trebuie să aibă proprietarii / administratorii de hoteluri, pensiuni, restaurante etc. Nu permiteţi pe oricine, doar pentru a face ceva încasări, căci procedând aşa, riscaţi să pierdeţi infinit mai mult decât acele încasări şi să vă şi îmbolnăviţi, respectiv să-i îmbolnăviţi pe cei apropiaţi!”, a transmis Nicolae Robu.

   



Convoiul a pornit la ora 21.00, iar pe tot traseul este escortat de poliţiştii maghiari. Convoiul se va închide miercuri dimineaţa la ora 6.00. Maşinile vor intra în România prin două puncte de trecere a frontierei: Nădlac II (judeţul Arad), pe autostradă, şi Cenad (judeţul Timiş). Conform presei din Austria şi Ungaria, au pronit la drum în jur de 3.500 de români şi aproximativ 1.500 de bulgari. 

Citiţi şi:

VIDEO Ungaria permite un tranzit umanitar pentru cei peste 3.500 de români blocaţi la graniţa cu Austria

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite