Membru al unui clan de romi, acuzat că „a plantat“ două pistoale în casa unui rival şi a chemat apoi Poliţia. De ce a fost achitat definitiv de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costa Căldăraş, zis Baloo (foto stânga), a fost şi arestat preventiv în dosarul în care a fost achitat
Costa Căldăraş, zis Baloo (foto stânga), a fost şi arestat preventiv în dosarul în care a fost achitat

Curtea de Apel Timişoara a emis sentinţa finală într-un dosar în care Costa Căldăraş, zis Baloo, un membru al unui clan de romi din Lugoj, judeţul Timiş, a fost trimis în judecată, fiind acuzat că a plantat două pistoale în casa unui membru al unui clan rival.

Acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi inducerea în eroare a organelor judiciare, după ce a plasat două pistoale în casa unui membru al unui clan rival, Costa Căldăraş, zis Baloo, a fost achitat definitiv de judecătorii Curţii de Apel Timişoara, care au menţinut sentinţa pronunţată în primă instanţă. Concret, în urma unor conflicte armate care au avut loc în vara anului 2017 la Lugoj, în casa unui rom din Lugoj, Adam Căldăraş, zis Gutui, s-au găsit două pistoale cu glonţ.

Ancheta poliţiştilor avea să scoată la iveală că armele au fost plasate în locuinţa lui Gutui de către Costa Căldăraş care, aflând că urmează să se facă percheziţii la casa lui Gutui, prin intermediul lui Repo, un tânăr de 20 de ani care se iubea cu una dintre fetele lui Gutui, a plantat armele în casa rivalului, astfel încât Gutui să fie „umflat” de Poliţie. Pe baza mărturiei lui Repo, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara l-au trimis în judecată pe Baloo, dar acesta a fost achitat, atât în primă instanţă cât şi în apel.

„Din ansamblul probator administrat în cauză nu rezultă că inculpatul ar fi realizat vreuna din modalităţile de săvârşire a infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. Astfel, singurele probe care dovedesc contactul inculpatului cu cele două pistoale descoperite sunt declaraţia martorului C.I., care a afirmat că a primit pistoalele de la inculpat, raportul de expertiză genetică efectuat în faza de urmărire penală şi declaraţia inculpatului potrivit căreia a luat un pistol în mână în vara anului 2017, când numitul C.I. i-a prezentat o plasă în care a introdus mâna, fără a-i cunoaşte conţinutul. În ceea ce priveşte fapta inculpatului de a atinge un pistol în interiorul plasei prezentate de C.I., instanţa a constatat că aceasta nu întruneşte elementul material al infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, simpla atingere a unei arme neputând fi circumscrisă niciuneia din noţiunile de deţinere, port, confecţionare sau operaţiune privind circulaţia armelor”, se arată în sentinţa de achitare a lui Costa Căldăraş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite