Foştii şefi ai Poliţiei Timiş trimişi în judecată la pachet cu liderul unui clan de romi şi un om de afaceri renumit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul şef al Poliţiei Timiş, Sorin Munteanu (stânga) şi fostul adjunct al IPJ Timiş, Florin Bolbos (dreapta)
Fostul şef al Poliţiei Timiş, Sorin Munteanu (stânga) şi fostul adjunct al IPJ Timiş, Florin Bolbos (dreapta)

Procurorii DNA Timişoara au trimis în judecată un dosar de corupţie care îi vizează pe foştii şefi ai Poliţiei Timiş, Sorin Munteanu şi Florin Bolbos. La acelaşi dosar au fost conexate şi alte dosare de corupţie, în judecată fiind trimise în total 16 persoane printre care un primar, liderul unui clan de romi din Lugoj, dar şi omul de afaceri Eugen Milutinovici.

Dosarul de corupţie care vizează fosta conducere a Poliţiei Timiş a fost finalizat. Procurorii DNA Timişoara i-au trimis în judecată pe fostul şef al Poliţiei Timiş Sorin Munteanu şi pe adjunctul acestuia, Florin Bolbos. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată fostul şef al Poliţiei Rutiere, Marcel Crăciunescu, primarul din Recaş, Teodor Pavel, fostul şef al Poliţiei Recaş, Marian Temu, şi cel al Poliţiei Locale Recaş, Adrian Berzescu. De asemenea, procurorii l-au trimis în judecată şi pe omul de afaceri Eugen Milutinovici, fost secretar general al PSD Timiş.

Dosarul în care sunt trimişi în judecată foştii şefi ai Poliţiei Timiş a fost conexat cu un alt dosar în care fostul comandant al Poliţiei Timiş, fostul şef al Poliţiei Economice Dumitru Pavel şi un avocet sunt acuzaţi că au luat bani de la Iulian Boţ, zis Viscol, lider al unui clan de romi din Lugoj, pentru a-l scăpa de un dosar de evaziune fiscală deschis în urma unor afaceri cu maşini aduse din străinătate şi vândute „la negru”.

Potrivit opiniatimisoarei.ro, printre acuzaţiile aduse celor 16 inculpaţi din dosar sunt constituire de grup infracţional organizat, luare şi dare de mită, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, şantaj, instigare la hărţuire şi evaziune fiscală. Potrivit aceleiaşi surse, rechizitoriul are 400 de pagini. Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Timişoara sub numărul 329/59/2018.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite