Maşinile furate care nu au mai fost găsite niciodată. Printre ele, sute de Porsche, Mercedes, Audi şi BMW

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printre maşinile date dispărute după ce au fost furate sunt şi mai multe SUV-uri Porsche Cayenee FOTO Pixabay
Printre maşinile date dispărute după ce au fost furate sunt şi mai multe SUV-uri Porsche Cayenee FOTO Pixabay

Un Porsche de 90.000 de euro furat recent din Timişoara a fost găsit în mai puţin de 24 de ore de la dispariţie. Site-ul Poliţiei Române arată că mii de victime ale hoţilor de maşini nu şi-au mai recuperat niciodată bunurile furate.

O secţiune de pe site-ul Poliţiei Române, „Auto furate”, arată situaţia maşinilor date dispărute după ce au fost furate şi nu au mai fost găsite niciodată. Astfel, pe site-ul Poliţiei Române se poate vedea ce maşini au fost furate şi data de la care sunt date dispărute. În unele situaţii sunt informaţii şi despre anul fabricaţiei sau seria de şasiu, dar în unele cazuri aceste informaţii lipsesc.

Situaţia maşinilor furate arată că peste 40 de maşini Porsche furate de-a lungul timpului sunt încă date dispărute. Printre acestea, mai multe Porsche Cayenne. Spre exemplu, în 2018 a fost furat un Porsche Cayenne fabricat în 2017, iar în ianuarie 2014 a fost furat din Bucureşti un Porsche Panamera fabricat cu doar câteva luni înainte. Cel mai vechi furt al unui Porsche care nu a mai fost găsit figurează din anul 1993.

Printre cele mai furate maşini sunt BMW-urile. Numai în luna august a acestui an au fost deja raportate trei furturi de BMW seria 5 şi seria 3. Potrivit site-ului Poliţiei Române, hoţii de maşini au furat aproape orice model de BMW le-a picat în mână. La fel au procedat hoţii şi în cazul maşinilor Mercedes, cu menţiunea că multe dintre Mercedes-urile furate de hoţi sunt maşini de marfă Mercedes Sprinter.

Povestea românului care şi-a recuperat maşina după 18 ani

La începutul anului 2020, Adevărul prezenta cazul unui timişorean care a dat în judecată Ministerul Finanţelor şi MAI, cerând să-i fie plătiţi peste 120.000 de euro lipsa de folosinţă a unei maşini pe care Poliţia a ţinut-o în custodie timp de 18 ani, restituindu-i o epavă pe roţi.  În primă instanţă, judecătorii i-au respins cererea lui Marian Lupu pe motiv că i s-a prescris dreptul de a solicita despăgubiri. Întreaga poveste poate fi citită AICI.

Vă recomandăm să mai citiţi şi:

Suspectat că a furat Porsche-ul de 94.000 de euro, în Timişoara. Un tânăr de 20 de ani a fost reţinut de poliţişti

Porsche de 90.000 de euro, furat şi recuperat după nici o zi. Păţenia ciudată a unui IT-st din Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite