Majoritatea timișorenilor care au apelat la punctele anticaniculă nu aveau probleme legate de căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii rezidenți care ar fi trebuit să acorde primul ajutor timișorenilor doborâți de căldură nu prea au avut de lucru în această săptămână. Deși ultimele zile au fost într-adevăr demne de luna lui Cuptor, puține persoane au cerut un pahar cu apă de la aceștia.

Cei mai mulți timișoreni au solicitat medicilor rezidenți sfaturi în legătură cu alte afecțiuni sau doreau să le fie luată tensiunea. Mulți dintre ei au plecat dezamăgiți când au aflat că nu acesta este scopul punctelor anticaniculă. "Punctele au fost instalate pentru persoanele cu probleme legate de căldura excesivă, nu pentru cine vrea să-și ia tensiunea. Scopul lor este terapeutic, sunt dedicate celor care li se face rău de la caniculă", a declarat prof. Horia Vermeșan, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Timiș.

La punctul instalat în holul Poștei Mari au apelat în această săptămână doar patru persoane care într-adevăr erau afectate de căldură. "Nu am avut probleme majore. Au luat loc și au băut un pahar cu apă. Dacă era vorba despre cazuri care ar fi putut deveni critice solicitam intervenția unei ambulanțe", a declarat Radu Pavel, medic rezident.

Ceva mai multe persoane au avut nevoie de un moment de odihnă la răcoare în Piața Operei, unde punctul este amplasat la intrarea în holul Teatrului Național. "Adresabilitatea nu a fost atât de mare în legătură cu problemele cauzate de caniculă, mulți au întrebat dacă putem să le luăm tensiunea sau au cerut sfaturi legate de alte afecțiuni ale lor. De la începutul săptămânii am avut 19 persoane afectate de caniculă, dar nici un caz grav", a precizat și medicul rezident Ionuț Căpraru.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite