Magazinele duty-free renasc după „moartea clinică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Foeni, unde nici nu s-a deschis punctul de trecere a frontieri, patru magazine duty-free noi au obţinut autorizaţie de funcţionare.

Dacă în urmă cu două luni magazinele scutite de taxe de la frontiera cu Serbia păreau să îşi dea ultima suflare, pentru că li s-a interzis să vândă tutun şi alcool, acum shopurile au renăscut. Patronii au câştigat procesul cu guvernul, care le-a interzis în februarie să se mai aprovizioneze cu alcool şi tutun netimbrat.

Magazine da, vamă ba

În plus, patru noi magazine duty-free au obţinut autorizaţii de funcţionare de la Ministerul Finanţelor, în luna martie. Ele urmează să fie construite la Punctul de trecere a frontierei de la Moraviţa, unde mai există nouă magazine duty-free. Primul dintre ele a fost construit imediat după revoluţie, de o agenţie care aparţinea chiar Ministerului de Interne.

Şi mai interesant este faptul că există patru autorizaţii de funcţionare pentru magazinele duty-free de la Foeni. În această localitatea, aflată între Moraviţa şi Jimbolia, se urmăreşte deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei.

Primarul a făcut demersurile, drumul până la punct a fost construit, însă proiectul urmează să se materializeze. Potrivit Ministerului Finanţelor, patru firme au solicitat şi primit la începutul lui aprilie autorizaţie de a deschide magazine duty-free. Asta, cu toate că punctul de trecere a frontierei de la Foeni nu a fost deschis.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite