Lovitură grea pentru drogurile din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crima Organizată a distrus o reţea ce aproviziona Vestul ţării cu canabis. În urma unor descinderi, oamenii legii au confiscat mai multe kilograme de droguri uşoare şi au închis un laborator ce prelucra „iarba”.

Membrii reţelei creşteau drogurile în curţile caselor, într-o serie de anexe ce nu au atras suspiciuni. Ca recolta de droguri să fie cât mai bună, inculpaţii şi-au procurat sistemele complexe pentru creşterea plantelor. Pentru un profit cât mai mare, cultivatorii de canabis, haşiş şi marihuana erau responsabili şi de distribuţia produselor.
„Primele informaţii despre reţea au apărut la începutul anului 2010. De atunci, oamenii legii au avut date certe cu privire la grupul implicat în traficul şi consumul ilicit de droguri, care acţiona pe toată raza judeţului Timiş”, a explicat Emil Andrei, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş. Ofiţerii de la Crimă Organizată au mai primit informaţii şi în urma unui denunţ făcut de un alt cultivator de canabis, care s-a autointitulat „fiul lui Dumnezeu”.

După ce au pus cap la cap informaţiile, mascaţii şi poliţiştii au descins în trei locaţii din judeţ şi la două case din Timişoara. Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că drogurile proveneau din mici culturi ilicite de canabis, pe care suspecţii le aveau la locuinţele lor. Cu banii strânşi din prelucrarea canabisului, inculpaţii îşi îmbunătăţeau laboratoarele unde creşteau plantele. Cu banii rămaşi, tinerii cumpărau haşiş şi marihuana, de care se bucurau atât ei, cât şi clienţii lor.

Plante de mii de euro

„Cea mai mare cultură de canabis a fost confiscată din Timişoara, de pe strada Mircea cel Bătrân. Într-o vilă aparent normală, un tânăr de 24 de ani şi-a construit un laborator cu care producea odată la câteva luni mai multe kilograme de canabis. Cele 50 de plante beneficiau de sisteme sofisticate ce le forţau să se dezvolte de trei ori mai rapid decât în mediul lor natural”, a spus, sub protecţia anonimatului, unul dintre anchetatori. Oamenii legii au confiscate aproximativ două kilograme de plante de canabis mărunţite, care valorează pe piaţa neagră câteva zeci de mii de euro.

„Singura diferenţă dintre această reţea şi celelalte care au fost destructurate până acum este că, pe lângă cultivarea canabisului, membrii reţelei se ocupau şi cu distribuţia. Măsura a fost luată pentru că se temeau de faptul că ar putea fi înşelaţi la bani”, a mai spus anchetatorul. În total, cele patru persoane care alcătuiau reţeaua au fost reţinute pentru 24 de ore.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite