"Loverboy" lansat la Timișoara: “E un film greu de văzut pentru că sunt scene care fac parte din cotidian” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Mitulescu a oferit autografe pe afișele cu noul său film
Cătălin Mitulescu a oferit autografe pe afișele cu noul său film

Filmul “Loverboy” a fost lansat la Timișoara în prezența regizorului Cătălin Mitulescu și al actorului principal, George Piștereanu. Cel mai nou film românesc poate fi văzut la Cinema City

Iubitorii de film din Timișoara au așteptat cu nerăbdare lansarea celei mai noi pelicule românești, “Loverboy”, regizat de Cătălin Mitulescu. La premierea de la Cinema City din mall au participat regizorul Cătălin Mitulescu și Geroge Piștereanu, cel care interpretează rolul principal. După vizionarea filmului, invitații au stat la povești cu publicul, interesat de subiectul filmului.

Este un film realizat după o poveste adevărată. Am făcut muncă de documentare, am stat de vorbă cu polițiști, dar și cu persoane care au fost loverboy și apoi pești, dar care s-au lăsat de meserie. Loverboy este un termen folosit de poliție pentru persoanele care seduc femei pentru a le plasa rețelelor de prostituție”, a declarat Cătălin Mitulescu.

Printre actorii profesioniști s-au strecut și câțiva amatori, iar unul dintre ei a fost cândva un veritabil “loverboy”, dar care s-a lăsat de meserie. “La Hârșova, unde am făcut un casting, au venit peste 50 de bărbați. Unul din ei a fost chiar loverboy. Așa se explică și realismul filmului. E un film greu de văzut, pentru că sunt scene care fac parte din cotidian. Există licee în București unde sunt loverboy”, a mai spus regizorul.

x

Mitulescu se bucură că până acum filmul nu a ajuns pe Internet și speră ca publicul să prefere să intre în sălile de cinema.

În film, Luca (George Piștereanu) este un tânăr de 20 de ani, care cucerește femei care apoi ajung prostituate. Când o întâlnește pe frumoasa Veli (Ada Condescu), Luca se îndrăgostește de victima lui, iar lucrurile se complică. Scenele se derulează pe malul Dunării, la Hârșova, dar și la Marea Neagră.

"E un film care trebuie mestecat'

George Piștereanu se află în fața celui de-al doilea rol într-un film de lung metraj, după cel din “Eu când vreau să fluier, fluier”. Tânărul actor spune că viața sa nu s-a schimbat deloc până acum, însă are de gând să devină actor profesionist.

“Nu a fost ușor să intru în rolul lui Luca. Mi-a luat ceva timp să studiez personajul, să fac lucrurile pe care le făcea el. Luca nu este o brută, pentru că loverboy trebuie să fie un cuceritor. E un film care trebuie mestecat, nu e ușor. Sunt la al doilea rol și sper să continui. Eu nu m-am schimbat deloc, doar că privesc un pic altfel viața”, a declarat George Piștereanu.

Bugetul filmului a fost de aproximativ un milion de euro, iar o contribuție importantă la realizarea ei au avut partenerii din Suedia, unde s-a realizat post-producția și sunetul. 

“Loverboy” a fost foarte bine primit peste hotare, acesta având premiera chiar la Festivalul de Film de la Cannes, la secțiunea “Un Certain Regard”. Filmul a fost premiat la Festivalul de la Sarajevo și selecționat pentru “Oscarul european”.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite