Liderul unui clan de romi, condamnat pentru că l-a lovit cu toporul în cap pe un rival care şi-a cumpărat o casă „interzisă”, eliberat condiţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Timişoara a dispus eliberarea condiţionată a lui Scumpea Stancu, liderul unui clan de romi din Timişoara, condamnat în 2015 la şase ani şi opt luni de închisoare pentru tentativă de omor şi ultraj.

Scumpea Stancu, liderul unui clan de romi din Timişoara, condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare pentru că i-a dat cu toporul în cap unui rival care şi-a cumpărat o casă pe care o dorea Stancu şi l-a atacat pe un jandarm care a intervenit în aplanarea conflictului, a fost eliberat condiţionat. Decizia a fost luată de Judecătoria Timişoara în întâi noiembrie. Decizia putea fi contestată în termen de trei zile de la pronunţare. Potrivit portatului instanţelor de judecată, decizia nu a fost contestată, astfel că soluţia Judecătoriei Timişoara rămâne definitivă prin neatacare.

Surse din cadrul Penitenciarului Popa Şapcă au declarat că eliberarea lui Scumpea Stancu nu vine ca urmare a „micii graţieri”, liderul clanului de romi din Timişoara executând fracţia de pedeapsă care îi permitea eliberarea condiţionată. Concret, din cei şase ani şi opt luni la care a fost condamnat, Scumpea Stancu a stat în închisoare în perioada 02.08.2013 - 14.02.2014, când a fost arestat preventiv, şi din noiembrie 2015 până în prezent. 

Potrivit rechizitoriului de trimitere în judecată, tentativa de omor pentru care a fost condamnat Stancu a avut loc în 1 august 2013. „Inculpatul i-a aplicat părţii vătămate S.I., pe fondul unui conflict mai vechi, o lovitură cu un topor în zona capului, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 30 de zile de îngrijiri medico-legale. În aceeaşi împrejurare, inculpatul a ameninţat partea vătămată S.F.M., plutonier în cadrul IJJ Timiş, în mod repetat cu toporul, provocând scandal public ca urmare a atitudini sale violente”, se arată în rechizitoriu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite