Liberalul Alin Nica, către USR-Plus: Frustrarea şi imaturitatea politică minează o relaţie de colaborare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Nica şi echipa PNL Timiş
Alin Nica şi echipa PNL Timiş

Alin Nica, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, nu a rămas dator şi a răspuns la mesajele războinice ale celor de la USR-Plus.

Alin Nica, preşedintele PNL Timiş, noul şef al CJ Timiş, a cerut amânarea discuţiile cu USR-Plus despre funcţii. Acest lucru nu a fost privit cu ochi buni de cei din tabăra USR-Plus, care au abandonat negocierile. 

“Mă întristează să văd cum frustrarea şi imaturitatea politică minează o relaţie de colaborare care ar putea aduce beneficii Timişoarei şi întregului judeţ Timiş. Deşi sunt conştient că majoritatea partenerilor de discuţii de la USR PLUS sunt lipsiţi de experienţă în administraţie publică, mărturisesc că a fost o surpriză neplăcută pentru mine să observ că partenerii noştri au abandonat negocierile când am cerut să amânăm cu o săptămână discuţia despre funcţii. 

Am considerat că este mai important să semnăm azi protocolul legat de programul comun de guvernare locală care nu conţinea nicio prevedere legată de funcţii. Am fost refuzat.

Reacţia lui Dominic Fritz a fost de părăsire a negocierilor şi de acordare a unui ultimatum. Îl apreciez pe Dominic şi presupun că are această abordare care nu îl caracterizează sub presiunea colegilor care doresc urgentarea unui protocol de colaborare astfel încât să obţină cu orice preţ numirile dorite. 

Nefinalizarea temporară a negocierilor între cele două formaţiuni nu schimbă deloc hotărârea noastră de a nu face niciun fel de alianţă cu PSD. Avem răbdare cu partenerii noştri şi sunt convins că raţiunea şi interesul oamenilor va prevala. 

Aşa cum am afirmat în repetate rânduri, inclusiv la întâlnirea cu reprezentanţii USR PLUS, noi, Partidul Naţional Liberal, suntem interesaţi de o colaborare pe termen lung, pe proiecte concrete, în vederea dezvoltării Timişului şi a Timişoarei. 

Împărţirea funcţiilor, numirea urgentă a unor membri, aşa cum îşi doreşte partidul pe care l-am considerat ca fiind singura formaţiune politică cu care putem avea un dialog corect, bazat pe încredere reciprocă, nu este principalul nostru obiectiv. Da, putem discuta şi despre funcţiile de viceprimar si vicepreşedinte dar nu acestea au fost, în opinia noastră, a celor de la PNL, principalul obiectiv al întâlnirilor. Timişorenii nu au dat un vot pentru ca PNL şi USR PLUS, câştigătorii alegerilor locale, să înceapă din primul moment să îşi împartă funcţiile administrative. Da, e nevoie de o majoritate atât în Consiliul Local Timişoara, cât şi în Consiliul Judeţean Timiş, dar aceasta trebuie să fie una FUNCŢIONALĂ, bazată pe cooperare, înţelegere, lipsa ameninţărilor, a atacurilor politice lipsite de bază reală şi, mai ales, fără ultimatum-uri. 

În ceea ce priveşte lupta împotriva COVID -19, aceasta reprezintă unul dintre principalele obiective pe care le avem în vedere, dar sunt convins că acţiunile comune nu depind de împărţirea unor funcţii. Reiau ce am susţinut şi în declaraţia de presă, la Consiliul Judeţean pot să coordonez toate demersurile, alături de întreaga echipă, chiar şi fără vicepreşedinţi numiţi. Am încredere că şi Dominic Fritz va face la fel la Primăria Timişoara deoarece prevenirea răspândirii unui virus nu ţine de numirea a doi viceprimari. O problemă atât de importantă cum este criza sanitară nu cred că se pasează vicepreşedinţilor sau viceprimarilor, ci trebuie să existe implicare la cel mai înalt nivel. Eu mă voi implica personal în lupta împotriva COVID -19 şi cred că şi Dominic Fritz trebuie să facă la fel iar împreună să dăm un semnal puternic populaţiei de hotărâre şi de coordonare în acţiune şi mesaj.

Consider întâlnirea de azi şi reacţia nervoasă a partenerilor noştri o mişcare de etapă în cadrul unor negocieri ce nădăjduiesc să finalizeze cu un rezultat pozitiv”, a transmis Alin Nica, pe Facebook.


Vă mai recomandăm:
 

Dominic Fritz, ultimatum pentru liberalului Alin Nica, şeful CJT: Aveţi termen până luni seară să luaţi o decizie

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite