Lecţie de turism: orăşel termal cu design de ceapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din bazinele orăşelului termal din Mako se vor afla într-o clădire de dimensiuni impresionante
O parte din bazinele orăşelului termal din Mako se vor afla într-o clădire de dimensiuni impresionante

O investiţie de 3,6 de miliarde de forinţi va schimba faţa oraşului maghiar, frecventat deja de mulţi români din vest datorită ştrandului său.

Investiţia presupune dezvoltarea şi ridicarea la standarde înalte a vechiului ştrand termal din localitate şi transformarea lui într-o zonă turistică pentru toată populaţia Ungariei, cât şi pentru cei din ţările vecine, România şi Serbia. Principala activitate în urma investiţiei va fi legată de tratamente, apa termală de la Mako fiind cunoscută drept un remediu bun pentru o serie de afecţiuni.

În noul complex se construiesc zece bazine noi, dintre care trei piscine cu diferite elemente de distracţie. După terminarea lucrărilor, complexul termal de la Mako va avea 18 bazine care îi va aştepta pe cei dornici de distracţie şi reabilitare medicală. Una din noutăţile complexului va fi o clădire multifuncţională cu un design futurist, ales pentru că Mako este cunoscut şi ca „oraşul cepei”. Baza economiei din oraş o constituie culturile de ceapă, pământurile din vecinătatea oraşului şi clima creând condiţii ideale pentru cultivarea cepei.

În 2006, ştrandul din Mako a fost vizitat de 253.000 de persoane, iar anul trecut a depăşit cifra de 300.000. Oficialii maghiari spun că vara trecută au fost perioade în care peste 80 la sută din vizitatori erau veniţi din România.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite