LECŢIE DE SUPRAVIEŢUIRE Fără să îşi poată controla mâinile sau picioarele, o timişoreancă s-a lansat în modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu nervul locomotor afectat din naştere, Geanina Bolba a ajuns un model pentru toţi colegii ei de facultate. Sprijinită de mamă, cu zile întregi petrecute în sala de sport, timişoreanca de 24 de ani a gândit mai multe colecţii vestimentare.

Geanina Bolba a avut un destin mai puţin obişnuit, dar a învăţat să treacă peste ghinionul fizic şi să îşi transpună gândurile într-o serie de creaţii vestimentare. A terminat liceul cu note mari, iar în prezent este una dintre cele mai eminente studente ale Facultăţii de Artă din Timişoara.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

La naştere, nervul locomotor al tinerei a fost parţial lezat, astfel că până în urmă cu câţiva ani, timişoreanca nu şi-a putut controla mâinile sau picioarele. Cu multe eforturi şi susţinută în permanenţă de mama ei, tânăra a ajuns să capete control asupra propriilor mişcări. „Geanina nu a avut noroc, însă, cu toţii am fost motivaţi să mergem mai departe. Eu acum am 62 de ani, iar fiica mea 24 de ani. Suntem ambele active, muncim toată ziua. Geanina nu se consideră o persoană bolnavă şi face tot ce poate pentru a avea o viaţă mai bună. Îi place să fie frumoasă şi feminină”, a povestit Mariana Bolba, mama tinerei.



Miracolul provocat de munca asiduă nu s-a oprit aici şi tânăra a reuşit să înveţe să articuleze o serie de cuvinte, care îi uşurează comunicarea cu cei din jur. Dacă înainte era nevoie ca mama ei să o care în braţe, Geanina a avut puterea să meargă şi mai departe. Acum poate înainta pe cont propriu, iar însoţitorul nu trebuie decât să o ţină de un braţ. „Îmi place mult culoarea roşie. Toate hainele sunt gândite de mine. Nu le-am copiat de la alţii. Îmi place moda şi vreau să ajung cât mai departe. Vreau să fac şi masterul în design”, spune greu, dar cu zâmbetul pe buze, Geanina Bolba. Tânăra timişoreancă merge şi în cluburi însoţită de mama şi de prietenele ei.

image
image

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite