Jucătoarea de volei de la CSM Lugoj care a supravieţuit uraganului Katrina. A trăit unul dintre cele mai devastatoare cinci uragane din America

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea americană de volei Alex Warren, legitimată în aceast sezon la echipa CSM Lugoj, a trecut prin momente tragice în 2005, după uraganul Katrina.

Sportiva a trăit pe propria piele consecinţele uraganului Katrina, care s-a abătut asupra Americii, la 23 august 2005. A fost unul dintre cele mai devastatoare cinci uragane din Statelor Unite. 

Furtuna a durat opt zile şi a lăsat în urmă peste 1.800 morţi şi pagube materiale însemnate, care s-au ridicat la suma record de 108 miliarde de dolari. Alex Warren avea atunci 11 ani şi locuia în New Orleans, statul Louisiana. Tânăra a povestit despre clipele îngrozitoare prin care a trecut într-un interviu pe care l-a acordat pentru siteul Atelţilor Statului Mississippi.

„Când a venit uraganul, eram în casa tatălui meu vitreg. Când a venit furtuna, era ziua înainte de şcoală, primarul vorbea despre evacuare, dar nu ne permiteam asta, nu aveam unde să mergem. Îmi amintesc cum m-am trezit, eram foarte transpirată, pentru că era extrem de cald şi am dormit pe jos. Îmi amintesc cum m-am uitat la ceas şi toată lumea urla, trezeşte-te, trezeşte-te, ochii îmi erau întredeschişi, am văzut apa care se ridica într-una”, a povestit Alex Warren, care face parte dintr-o familie cu cinci copii. 

image

New Orleans după uraganul Katrina  FOTO Times

Jucătoarea de volei îşi aduce aminte că a trebuit să se urce în podul casei, care a fost indundată de apă. 

“Îmi amintesc cum papucii de casă pluteau pe apă. În timp ce stăteam acolo, tot ce puteam auzi era cum picau ţiglele, toată apa aia care creştea încontinuu. Eram sigură că urma să cadă acoperişul pe noi. Una dintre surorile mele a început să se roage, în acel moment m-am gândit doar la faptul că asta e, vom muri. Unul dintre unchii mei a deschis un geam al podului, prin acoperiş, prin care ne-am putut uita afară. Vântul era atât de puternic, de zgomotos, puteam vedea cum pică ţiglele, pentru ore în şir, aveam impresia că suntem acolo dintotdeauna. S-a oprit, într-un târziu, când am putut să dormim. Dacă scoteai mâna afară, puteai atinge apa. Mirosea groaznic, a canalizare”, a spus Warren. 

image


 

Într-un final, toată familia a urcat pe acoperişul casei, pentru că era foarte cald în pod. După un timp a ajuns şi la ei o barcă cu salvatori. “Am ajuns la un centru comunitar. De acolo vedeam mereu autobuze care plecau şi plecau, ne lăsau acolo practic. Nimeni nu ne salva şi pe noi. Atunci am început să ne panicăm. Însă am avut mâncare şi tot ce aveam nevoie, iar părinţii noştri au fost foarte buni în a ne ajuta să ne păstrăm calmul. În centrul comunitar mirosea a urină, oamenii urlau noaptea, au avut loc violuri, nici nu ştiai ce auzi câteodată”, a mai relatat Alex Waren. 

image

Casele inundate din New Orleans FOTO Ap 

image


 

De la centrul comunitar din New Orleans, Alex Waren şi familia ei au fost duşi cu avionul în San Antonio, aflat în statul vecin Texas. “Când am ajuns acolo, am fost înjurată, nu aveam haine, nu ştiam cum trebuia să mă port, eram prea înaltă, vorbeam ciudat, nu era nicicum bine. Eram nervoasă şi supărată, însă pe cât de şocantă a fost, furtuna aia m-a transformat ca persoană”, a mai declarat Alex Warren.

image

Alex Waren s-a transferat la Lugoj de la echipa Ole Miss, a Universităţii din Mississippi. Este primul contract profesionist pentru jucătoarea din America. 

image


Warren joacă la Lugoj în echipamentul cu numărul 3 FOTO Cetăţeanul
 

“Sunt o persoană destul de optimistă, aşa că o dată ce am de gând să faci, vrea să o fac bine. N-am avut ganduri negative despre viitor”, a spus jucătoarea, înainte să se sosească în România. Warren susţine că pentru ea a fost o oportunitate bună să vină în Europa, unde apreciază campionatele puternice din Italia, Turcia şi Rusia.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite