Jos gheara de pe maşinile timişorenilor! Cum să scapi de amenda pentru roata blocată?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administrarea Domeniului Public (ADP) a făcut peste 100 de plângeri penale pentru timişorenii care au desfăcut sau distrus „gheara” de pe roţi. În toate cazurile s-a dat neînceperea urmăririi penale, iar metoda este preluată în continuare cu succes de cei care se trezesc cu roţile blocate.

Reprezentanţii ADP sunt disperaţi să-şi recupereze pagubele lăsate de timişorenii care se aleg cu maşinile blocate şi desfac dispozitivele de blocare a roţilor. „Avem peste 100 de plângeri penale. În toate s-a dat neînceperea urmăririi penale. Mai avem 70 pe rol, dar nici de la astea nu ne facem speranţe mari”, a spus şeful Telpark, Ionel Ursu. În cazul în care un şofer desface „gheara” fără să o distrugă, ADP face plângere penală pentru furt. „Poliţiştii ne trimit să recuperăm prejudiciul şi dosarul se clasează”, a mai spus Ursu.

Astfel, şoferii predau gheara la ADP pe baza unui proces verbal şi scapă atât de dosarul penal, cât şi de amendă. „Trebuie să se probeze că bunul a fost luat pentru a fi însuşit. Nimeni nu cred că desface dispozitivul pentru a şi-l însuşi”, a explicat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Ion Braşoveanu.

Nici în cazul în care dispozitivul este tăiat cu flexul, spre exemplu, cei de la ADP nu au şanse mari de izbândă, pentru că nu se poate demonstra cine l-a tăiat. „Primim datele de la Serviciul de Evidenţă şi facem plângere împotriva proprietarului maşinii. Parchetul nu poate să dispună începerea urmăririi penale împotriva unui proprietar dacă nu se probează că el a condus maşina”, a mai spus Ionel Ursu.

CITIŢI ŞI:

ADP-ul prin Telpark mai presus de lege: îi pedepseşte pe timişoreni, dar comite abuzuri. Un timişorean are ac de cojocul lor

AUDIO Mesajul şefului de la „ridicări" pentru cei care filmează maşinile ADP parcate ilegal: „Cum vă prind, cum vă f..."

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite