IT-ist român, despre efectele nefaste ascunse ale ordonanţelor Grindeanu: „Mare parte din mass-media şi cei care au ieşit în stradă nu le sesizează“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

IT-istul timişorean Ciprian Jichici, specializat în tehnologie Microsoft şi fost consilier local PNL, a declarat într-o intervenţie telefonică la Radio Timişoara că, prin modul în care a acţionat şi prin emiterea unor ordonanţe cu dedicaţie, Guvernul Grindeanu a făcut foarte mult rău României, anulând o dezbatere absolut necesară.

Ciprian Jichici a declarat marţi dimineaţa, într-o intervenţie telefonică la Radio Timişoara, că ceea ce se întâmplă în ultimele zile nu foloseşte cetăţeanului român. Potrivit IT-istului, o dezbatere reală pe redefinirea abuzului în serviciu era absolut necesară, dar orice discuţie pe această temă a fost aruncată în derizoriu de modul în care a acţionat Guvernul Grindeanu.

„Avem un Guvern care a ales o cale total netransparentă şi a inclus o serie de lucruri care nu pot să nu ducă cu gândul că aceste ordonanţe au o anumită dedicaţie. Un rău poate şi mai mare pe care Guvernul l-a făcut folosind această metodă este accela că a distras atenţia de la probleme reale care există, dând ocazia aşa-zisului binom SRI-DNA să se replieze şi să anuleze practic de pe agenda publică problemele extrem de serioase vizavi de ce se întâmplă în interiorul SRI şi DNA. Avem aşadar un Guvern care acţionează aproape iresponsabil amestecând o dezbatere pe nişte probleme reale extrem de dure şi periculoase pentru societatea românească cu prevederi date cu dedicaţie care, evident, au stârnit furia unui mare număr de români care au ieşit în stradă pentru a protesta”, a declarat Jichici.

Fostul liberal a spus că oamenii s-au enervat pe bună dreptate în momentul în care au apărut nişte prevederi ai căror beneficiari sunt foarte clari. „Din păcate ceea ce se întâmplă distrage atenţia de la ceea ce se întâmplă în societatea românească. De exemplu, problema definirii abuzului în poziţie publică. În accepţiunea curentă a legii, un primar care decide să dea gratuitate pensionarilor poate fi la fel de bine încadrat în categoria abuz în serviciu ca şi un baron local care încearcă să obţină foloase necuvenite. Din acest punct de vedere o clarificare a încadrării şi a semanticii noţiunii de abuz în serviciu era absolut necesară. Din păcate, Guvernul a făcut un foarte mare rău societăţii româneşti pentru că în loc să deschidă o dezbatere reală într-un cadru corect şi public asupra acestor probleme, a ales să le rezolve la pachet cu măsuri date cu dedicaţie. Aici este una dintre cele mai grave probleme pe care o mare parte a mass media şi a celor care au ieşit în stradă nu o sesizează”, a mai declarat Jichici.

IT-istul timişorean a spus că sunt lucuri care ar fi trebuit reglementate în mod clar pentru că  „anumite instituţii de forţă au început să aibă un comportament discreţionar”. „Nu este normal într-o ţară să nu existe o răspundere a magistratului, inclusiv a procurorului. Pe instituţia denunţului, Ludovic Orban – membru marcant al PNL, a fost trimis în judecată, omul şi-a dat demisia, cariera lui a fost sever afectată ca să aflăm că omul a fost achitat (n.r. în primă instanţă). Procurorul care a instrumentat cazul va răspunde pentru distrugerea vieţii unui om. Iată că există nişte probleme reale. Din păcate, dezbaterea asupra lor este aruncată total în umbră de această abordare incredibilă, fără nicio logică a Guvernului privind aceste ordonanţe”, a mai declarat Ciprian Jichici, la Radio Timişoara. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite