Independentul Orza şi PSD au votat împotriva vânzării vilei primăriei Timişoara de la Poiana Mărului. „E vorba şi de respect pentru istorie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul local independent Adrian Orza a propus ca proprietatea, care a intrat în posesia Primăriei Timişoara în anul 1937, să fie concesionată.

Pe ordinea de zi a Consiliului Local Timişoara s-a aflat astăzi un proiect de HCL prin care Primăria dorea să vândă proprietatea detinuţă în Poiana Mărului (comuna Zăvoi, judeţul Caraş-Severin). Este vorba de vila Bistra. 

Consilierul independet Adrian Orza a votat împotriva acestui proiect, în timp ce consilierii PSD s-au abţinut de la vot, astfel că proiectul nu a trecut.

„Aceasta veche proprietate a primăriei Timişoara datează din anii 40 când cei de atunci au investit în acest patrimoniu reuşind achiziţionarea sa. Vila are o suprafaţă de 902 metri pătraţi şi un teren de 4.600 metri pătraţi şi este în proprietatea privată a Primăriei Timişoara din 1937, când a fost inaugurată. Multă vreme a fost cea mai importantă construcţie cu destinaţie turistică din zonă”, a scris Orza, pe pagina sa Facebook. Consilierul a propus varianta ca vila să rămâna în proprietatea primariei, fâcând doar o concesiune în acest sens. Nu o vânzare.
 

„Dincolo de valoarea aceasta juridico/patrimonială cred că e vorba şi de respect pentru istorie. Eu m-am opus la vot şi consilierii din PSD, de asemenea nu au votat <pentru>. Voturile celor din PNL nefiind suficiente pentru a realiza majoritatea de 2/3 cerută pentru proiectele de patrimoniu. Momentan Vila rămâne în proprietatea Primăriei. <Până la o altă configuraţie a Consiliului Local>, cum spunea domnul primar. Şi aici sunt şi eu de acord. Sper să rezulte o alta, după alegeri”, a completat Adrian Orza.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite