Incompetenţă la "Protecţia Copilului": Nimeni nu îl apără pe băiatul bătut de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asistenţii sociali care l-au întâlnit pe Costel Balaban, tânărul de 16 pe care doi poliţişti comunitari l-ar fi bătut în noaptea de 1 Decembrie în Calea Aradului, susţin că băiatul nu are o anchetă corectă din partea autorităţilor care ar trebui să-l protejeze.

Petru Bârză, lucrător social la centrul de noapte al Fundaţiei Caritas din Timişoara, îl cunoaşte bine pe Costel. „Am citit cele întâmplate, iar acel Costel pe care l-am cunoscut eu în urmă cu doi ani nu era un agresor. Mai degrabă, victima ideală. El este o mână de om”, a spus Petru Bârză.

Familia lui Costel

Mama lui Costel e de negăsit. Asta, pentru că femeia a trăit mereu pe străzi şi nu a avut niciodată o viaţă organizată. Ea era clientă fidelă a azilurilor de noapte. Dispariţia mamei este motivul principal invocat de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş pentru care nu îl pot proteja pe Costel.

„Costel a fost mereu un puzzle, la fel ca şi viaţa lui. Nu a fost un om rău, însă uneori se mai droga datorită cercului de prieteni, însă şi atunci era inofensiv. A avut un moment în care s-a pus în picioare, dar visul să aibă propria locuinţă se destrăma mereu”, a adăugat Petru Bârză.

Vină împărţită

 Acesta spune că există vinovaţi pentru ceea ce i s-a întâmplat lui Costel. „Vina pentru drama prin care trece Costel trebuie împărţită între Protecţia Copilului Timiş şi mama acestuia”, a mai spus asistentul social. ;

CITEŞTE ŞI:

O fetiţă de 2 ani şi 6 luni a fost bătută cu cruzime de propriul tată

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite