Începe haosul la vămile din Vest: minivacanţa de 1 Mai şi Paşte va bloca traficul la intrările în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru afluxul de călători din punctele de trecere a frontierei, generat de apropierea zilei de 1 Mai şi a Sărbătorilor Pascale.

Apropierea Sărbătorilor Pascale readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români stabiliţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi mulţi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă vacanţa în România.

Ca urmare a experienţa anilor anteriori, în punctele de trecere a frontierei se vor înregistra creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport.

Pentru a evita aglomerările şi a realiza un control operativ şi fluent, Poliţia de Frontieră Română va lua măsuri de suplimentare a numărului personalului care desfăşoară activităţi în punctele de trecere şi, de asemenea, în funcţie de situaţie, va mări numărul arterelor de control, atât pe sensul de intrare în ţară cât şi pe cel de ieşire. 

În următoarea perioadă, aproximativ 350 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat. 

Totodată, vor fi întreprinse măsuri pentru gestionarea eficientă a situaţiei operative, respectiv prevenirea şi combaterea actelor ilegale transfrontaliere. 

“Conducerea ITPF Timişoara a luat măsuri pentru realizarea unui control de frontieră eficient şi fluent, care constau în suplimentarea personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, în vederea derularii unui control operativ şi civilizat. Va fi crescut numărului arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz. intensificarea relaţiilor de conlucrare şi colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, precum şi cu administraţia publică locală”, a transmis Mihaela Leş, purtător de cuvânt la ITPF Timişoara.

Poliţiştii de frontieră recomandă în vederea evitării aglomerărilor de la vămile cu Ungaria şi Serbia tranzitarea tuturor punctelor de frontieră comune existente la graniţă, după cum urmează: pe frontiera româno-ungară: pe raza judeţului Timiş:  P.T.F. Cenad - Kiszombor; pe raza judeţului Arad: P.T.F. Nădlac - Nagylak;  P.T.F. Turnu - Batonnya; P.T.F. Vărşand - Gyula; cât şi cele din Bihor şi Satu Mare. 

Pe frontiera româno-sarba: pe raza judeţului Timis:  P.T.F. Jimbolia; P.T.F. Moravita; pe raza judeţului Caras-Severin: P.T.F. Naidas;  pe raza judeţului Mehedinti:  P.T.F Porţile de Fier I şi P.T.F Porţile de Fier II.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite