Începe festivalul Ceau, Cinema! Testare rapidă şi gratuită pentru iubitorii de film nevaccinaţi împotriva COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grădina de Vară Capitol
Grădina de Vară Capitol

Azi începe la Timişoara a opta ediţie a Festivalului de film Ceau, Cinema, cu proiecţia filmului românesc „Mia îşi ratează răzbunarea” (2020), în prezenţa regizorului Bogdan Theodor Olteanu şi a actriţei Ioana Bugarin. Este prima proiecţie fizică a filmului în România.

Iubitorii de film din Timişoara nu vor fi discriminaţi. Spre deosebire de alte evenimente care s-au desfăşurat în oraşul de pe Bega, la festivalul Ceau, Cinema vor putea intra şi persoanele care nu sunt vaccinate. Organizatorii s-au îngrijit să pună la dispoziţia oamenilor posibilitatea de a se testare COVID-19, la intrarea în Grădina de Vară Capitol.  

Cu ajutorul partenerilor de la Centru testare Plac Med se va putea face o testare rapidă şi gratuită în seara de deschidere, începând cu ora 21. Testele antigen rapide sunt valabile 72 de ore, aşadar ar acoperi accesul pentru zilele de festival. Rezultatele se primesc în 15 minute şi apoi oficial pe e-mail. 

Mai mult, pentru cei care şi-au luat bilet online şi le este mai convenabil, pot trece la sediul Plac Med (în Dumbrăviţa, parcarea Galaxy Shopping). Cu dovada biletului la Ceau, Cinema! pot, la fel, să-şi facă gratuit un test acreditat. 


Cei vaccinaţi sau care au trecut prin boală nu au nevoie de testare. 

De joi şi până duminică, la Grădina de Vară „Capitol” şi Faber, sunt programate cincisprezece proiecţii de film şi discuţii cu mai mulţi cineaşti români invitaţi. 

A opta ediţie a Festivalului de film Ceau, Cinema, cu proiecţia filmului românesc „Mia îşi ratează răzbunarea” (2020), în prezenţa regizorului Bogdan Theodor Olteanu şi a actriţei Ioana Bugarin. Este prima proiecţie fizică a filmului în România.

Ceau

Programul complet este disponibil pe pagina de Facebook a festivalului şi pe site-ul ceaucinema.ro. Biletele pot fi achiziţionate în avans pe iabilet.ro şi, în timpul festivalului, din spaţiile de proiecţie.   

În afara filmului „Mia îşi ratează răzbunarea”, din competiţia din acest an mai fac parte lungmetrajele de ficţiune „Otto Barbarul” (2020), care va fi proiectat tot la Grădina de Vară „Capitol”, în prezenţa regizoarei Ruxandra Ghiţescu, a actriţei Ioana Bugarin şi a producătoarei Anda Ionescu, şi „Spirala” (2020), de Cecilia Felméri, precum şi documentarele „Casa cu păpuşi” (2020), de Tudor Platon, „Copii pierduţi pe plajă” (2020), de Alina Manolache, şi „Noi împotriva noastră” (2020), de Andra Tarara. Regizoarele Alina Manolache şi Andra Tarara vor fi de asemenea prezente la Timişoara pentru întâlnirea cu publicul. 

„Vrem să fie o ediţie optimismului şi a unui restart. De aceea, punem accentul pe cinematografia română tânără sau la început de drum, puternic lovită de pandemie. Inspiraţi de filmul „Otto Barbarul”, dar şi de documentarul „Swamp City”, despre scena muzicală underground din Timişoara în primul deceniu postcomunist, ne-am gândit la o ediţie punk, pentru a arăta că Film`s Not Dead”, spun organizatorii. 

Ceau

În proiecţii speciale vor mai putea fi văzute, printre altele, două noi filme de Radu Jude, „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” (2021) şi documentarul „Ieşirea trenurilor din gară” (2020), realizat împreună cu istoricul Adrian Cioflâncă, precum şi documentarele de succes „Holy Father” (2020), proiectat în prezenţa regizorului Andrei Dăscălescu şi a protagonistei Paula Niculescu, şi „Lemn”, de Monica Lăzurean-Gorgan, Michaela Kirst şi Ebba Sinzinger, adus cu sprijinul Centrului Cultural German din Timişoara. 

În program sunt incluse şi două comedii franceze trăsnite, proiectate în aceeaşi seară şi prezentate cu susţinerea Institutului Francez din Timişoara: „Discursul” (2020), de Laurent Tirard, şi „Mandibule” (2020), de Quentin Dupieux. 
 

Vă mai recomandăm:

Festivalul de film Ceau, Cinema! de la Timişoara este dedicată producţiilor româneşti

Cum îşi băteau joc comuniştii de cei cu părul mare: Păr lung, minte scurtă. Documentar cu imagini şi poveşti inedite

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite