Încă o şansă pentru nehotărâţi: mai sunt locuri de Revelion în staţiunile montane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gradul de ocupare al staţiunilor din vestul ţării este în medie de 90 la sută, dar locurile libere pot apărea şi în urma unor rezervări anulate.

Preţul pachetelor de revelion la staţiunile din Semenic, Văliug sau Straja oscilează între 500 şi 1.700 de lei de persoană, în funcţie de durată şi de condiţiile oferite.  „Mai avem trei camere libere, asta pentru că şi-au anulat rezervarea câţiva clienţi care veneau de la Londra. Pentru revelion am pregătit un pachet complet, cu trei nopţi tematice. Şi la vecini am înţeles că este în regulă, gradul de ocupare este foarte mare”, a spus Mihaela Stoica, director la Hotel Claris din Crivaia, la 18 kilometri de Văliug.

Pe Semenic se schiază bine, chiar dacă vremea s-a mai încălzit. „Gradul de ocupare este undeva la 90 la sută, cam ca şi media pe staţiune pentru perioada Revelionului. Din fericire, chiar dacă s-a mai încălzit, zăpada rămâne, se poate schia fără probleme", a spus Florin Tudor, de la vila Melisa din Semenic.

Hotelierii din zonele montane nu se gândesc doar la amatorii de sporturi de iarnă, ci la toate categoriile de clienţi. „Avem pachete de revelion din 29 până în 2, de 1 ianuarie un carnaval, vin foarte mulţi copii. Pentru Revelion ar mai fi libere camerele premium şi camera de protocol, care de obicei rămâne liberă, însă pe care am hotărât să o punem la dispoziţia turiştilor, dat fiind numărul mare de cereri”, a spus Adriana Vizitiu, de la recepţia hotelului Straja.

Variante în vecini

Operatorii de turism din ţările vecine au pregătit oferte atractive de Revelion, cu gândul şi la români. La Szeged, de exemplu, la câţiva kilometri de graniţa cu România, hotelurile au atuul apelor termale, cu bazine deschise tot timpul anului. Preţul unui sejur de patru zile la un hotel de patru stele este de aproximativ 300 de euro.

Şi zona de schi din Serbia prezintă oferte interesante pentru Revelion, hotelurile din Kopaonik punând la dispoziţia turiştilor pachete de trei, patru sau chiar şapte zile, cu preţuri de la 150 la 790 de euro, în funcţie de durată şi gradul de confort.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite