Încă 17 tramvaie Bozankaya pentru Timișoara. De această dată în galben-negru

0
Publicat:

Primăria Timișoara comandat încă 17 tramvaie de la compania turcă Bozankaya. Toate tramvaiele urmează să fie livrate până la sfârșitul anului 2024.

Noile tramvaie Bozankaya sunt vopsite în galben-negru FOTO Bozankaya
Noile tramvaie Bozankaya sunt vopsite în galben-negru FOTO Bozankaya

Compania turcă Bozankaya contiuă colaborarea cu Primăria Timișoara și a semnat un nou contract pentru 17 tramvaie noi. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 33 de milioane de euro, în jur de 1,9 milioane de euro per tramvaie.

Toate tramvaiele vor fi livrate la Timișoara pâna la sfârșitul anului 2024.

Suntem bucuroși să continuăm colaborarea cu Primăria Timișoara. Tramvaiul cu baterie produs de Bozankaya este un vehicul de înaltă calitate, alimentat cu baterie, care reprezintă o opțiune mai prietenoasă cu mediul în comparație cu tramvaiele obișnuite diesel sau electrice. Nu în ultimul rând, este echipat cu tehnologie de ultimă generație, inclusiv motoare eficiente din punct de vedere energetic și sisteme de climatizare”, a declarat Aytunc Gutay, președintele CA al companiei Bozankaya.

Tramvaiul Bozankaya în Timișoara FOTO Ștefan Both
Tramvaiul Bozankaya în Timișoara FOTO Ștefan Both

Noile tramvaie, achizitionate din fonduri europene prin PNRR nu vor mai avea culoarea violet, ci vor fi livrate în galben și negru. Cromatica amintește de tramvaiul Timiş-2, care a fost realizat la fabrica Electrometal din Timişoara, în perioada 1972-1990.

Cele 17 tramvaie vor avea o lungime de aproximativ 30 de metri, o capacitate de transport de 251 de locuri, podea 100% coborâtă și aer condiționat.

Tramvaiele pot funcţiona autonom, pe baza bateriei, fără a fi conectate la reţeaua electrică, pe o distanţă de până la 70 de kilometri, fiind totodată şi cea mai mare performanță realizată până acum în istoria sistemelor de tranzit feroviar uşor.

Turcii de la Bozankaya au livrat și precedentele 21 de tramvaie care au început să intre în circulație în Timișoara începând cu anul 2021.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite