Inaugurare ratată cu fast, la Aeroportul Timişoara: „Domnul ministru nu merge pe o chestie festivă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul terminal Sosiri Externe de la Aeroportul Timişoara ar fi trebuit inaugurat luni FOTO Ştefan Both
Noul terminal Sosiri Externe de la Aeroportul Timişoara ar fi trebuit inaugurat luni FOTO Ştefan Both

Noul Terminal Sosiri Curse Externe Pasageri al Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara ar fi trebuit inaugurat luni, 12 iulie, în prezenţa ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, dar evenimentul a fost amânat după ce reprezentanţii aeroportului şi-au dat seama că nu a fost obţinută autorizaţia ISU.

Anunţul referitor la punerea în funcţiune a noului terminal, începând cu data de 12 iulie, în prezenţa ministrului Cătălin Drulă, a fost făcut încă de joi, 8 iulie 2021. „S.N. Aeroportul Internaţional Timişoara “Traian Vuia” S.A. are deosebita plăcere de a vă invita să participaţi la conferinţa de presă prilejuită de darea în funcţiune a noului Terminal Sosiri Curse Externe Pasageri. (…) Evenimentul se va desfăşura la aeroportul din Timişoara, în data de 12 iulie, 2021, începând cu ora 09.00. La eveniment vor participa ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, domnul Cătălin Drulă, reprezentanţi ai instituţiilor locale, judeţene şi naţionale precum şi colaboratori ai Aeroportului Internaţional Timişoara”, anunţau reprezentanţii Aeroportului Timişoara.

„Echipa de comunicare”, găsită vinovată

Vineri, când programul festivităţii de inaugurare a noului terminal era făcut, iar prezenţa jurnaliştilor şi a autorităţilor locale confirmată, Aeroportul Timişoara a anunţat că „vizita de lucru a Ministrului Transportului şi Infrastructurii, anunţată pentru data de 12 iulie 2021, de către Aeroportul Internaţional Timişoara ”Traian Vuia”, nu va avea loc la această dată”. „Eroarea aparţine echipei de comunicare a Aeroportului Internaţional Timişoara. Ne cerem scuze pentru informaţia eronată, vom reveni către dumneavoastră în cel mai scurt timp posibil cu detalii despre data şi programul vizitei de lucru”, a fost anunţul transmis jurnaliştilor.

„Consider că aţi luat o decizie total incorectă”

În urma situaţiei create, Daniel Groza, proaspăt angajat ca purtător de cuvânt al Aeroportului, şi-a anunţat demisia. Groza, care a avut sarcina să îi contacteze pe jurnalişti pentru a confirma prezenţa la eveniment, şi-a anunţat demisia şi pe pagina sa de Facebook, unde a publicat documentul transmis directorului Aeroportului, Dorel Grădinaru. „Consider că aţi luat o decizie total incorectă (nedreaptă), transmiţând reprezentanţilor mass-media un comunicat neadevărat, în care aţi învinovăţit echipa de comunicare a Aeroportului Internaţional Timişoara, pentru o situaţie de incompetenţă crasă a unui alt departament, a altor persoane.

Aşa cum bine ştiţi, inaugurarea sau punerea în funcţiune a Teminalului Sosiri Externe de la Aeroportul Internaţional Timişoara, programată în data de 12 iulie, a fost anulată din cauză că nu aveţi autorizarea necesară de la ISU. «Echipa de comunicare», termenul în spatele căruia v-aţi ascuns, nu are nicio legătură cu această greşeală sau cu greşelile care au dus la anularea inaugurării şi vizitei ministrului Cătălin Drulă”, a arătat Groza în cererea de demisie înaintată directorului Aeroportului.

„Echipa de comunicare sunt eu”

Contactat de „Adevărul”, directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Dorel Grădinaru, a declarat că evenimentul care ar fi trebuit să aibă loc luni nu era, de fapt, o inaugurare, ci o vizită de lucru a ministrului Cătălin Drulă. „Nu este nicio inaugurare. Domnul ministru nu merge pe o chestie festivă. Este o vizită de lucru să vadă în ce stadiu suntem. Între timp, noi ne punem la punct cu toate documentele. Acest proiect a întârziat un an jumate şi nu a întrebat nimeni de ce. Echipa de comunicare sunt eu în primul rând. Îmi asum răspunderea fiindcă nu am picat exact pe momentul în care trebuia să fim”, a declarat Dorel Grădinaru. 

Terminalul de Sosiri Externe a fost realizat în urma unui proiect în valoare de aproximativ 6 milioane de euro: 50% din surse proprii, 50% din fonduri europene.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite