În jur de 1.500 de timişoreni au ieşit în Piaţa Victoriei: „După 27 de ani de jaf asupra românilor, e timpul să studiem hoţia în şcoli“ FOTO UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitingul din Piaţa Victoriei a început la ora 18.00. Adunarea s-a făcut pe pagina „Spune NU aministiei, spune DA democraţiei!”, de pe Facebook.

UPDATE În jur de 1.500 de timişoreni s-au adunat în această seară în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de Guvernul Grindeanu. Mitingul a început la ora 18.00, pe platoul din faţa Operei. 

La începutul mitingului, organizatorii au citit mesajul adresat lui Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Sorin Grindeanu, Florin Iordache (ministrul Justiţiei): „Să se respecte necondiţionat programul de guvernare prezentat în campania electorală, conducerea ţării să se facă cu bună-credinţă, să nu favorizeze în niciun fel infractorii în faţa cetăţenilor cinstiţi şi a justiţiei. Să nu se aplice graţierea şi amnistia generală şi să se găsească soluţii alternative, cum ar fi construcţia de penitenciare noi...Transformarea arestului în arest la domiciliu, respectiv alte măsuri care nu presupun eliminarea pedepsei pentru fapta săvârşită. Legea penală apără România împotriva infracţiunilor, apără suveranitatea, independenţa, unitatea şi indivizibilitatea statului, apără persoana, drepturile şi libertăţile acestuia, proprietatea, precum şi întreaga ordine de drept”.

După aproximativ o jumătate de oră, pentru a se mai încălzi, protestatarii au plecat la o plimbare prin centrul oraşului. 


Au putut fi văzute mesaje precum: „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, „Vrem program de guvernare, nu penali cu condamnare”, „Vrem democraţie, fără amnistie”, „Fă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi”, „Spune nu amnistiei şi graţierii”, "După 27 de ani de jaf asupra românilor, e timpul să studiem hoţia în şcoli". 

"Legea graţierii poate să fie valabilă doar într-un singur mod, dacă toţi cei condamnaţi vor executa cu graţie condamnarea integral", a spus Corneliu Vaida, unul dintre protestatari din centrul Timişoarei.

Mitingul s-a desfăşurat fără incidente şi s-a încheiat în jurul orei 20.00.
  

Timişorenii nemulţumiţi de ordonanţa „Guvernului Grindeanu” privind graţierea şi modificarea Codului Penal, fără consultare publică şi a specialiştilor din sustiţie, vor ieşi din nou în stradă. Mitingul din Piaţa Victoriei va începe la ora 18.00. Adunarea s-a făcut pe pagina „Spune NU aministiei, spune DA democraţiei!”, de pe Facebook. Până la această oră şi-au anunţat participarea aproximativ 1.300 de persoane, iar în jur de 2.800 au anunţat că sunt interesaţi de protest.
 

„Cerem partidelor politice aflate la putere să-şi respecte programul de guvernare prezentat în campania electorală! 
 

Asta deoarece puterea, printre alte măsuri antidemocratice de până acum, intenţionează să pună în practică într-o formă sau alta amnistia politicienilor corupţi. 

Legalizarea infracţiunilor şi feudalizarea României nu a făcut parte din programul de guvernare al partidelor în timpul campaniei electorale! Nu ne-a spus nimeni înainte de alegeri că urmează să fim slugile unor condamnaţi! Totodată politicienii trebuie să înţeleagă că nu mai suntem în epoca medievală! Faptul că un grup de oameni sunt la putere nu înseamnă că sunt mai presus de lege şi că pot să înşele, să distrugă şi să fure după bunul plac.

Vrem democraţie! Vrem un trai mai bun, o ţară în care să crească economia şi nivelul de trai al românilor, nu averile hoţilor din parlament.

Indiferent de acţiunile guvernului din următoarele zile, mesajul poporului către guvernanţi trebuie să se facă auzit”, se arată în mesajul organizatorilor.

Potrivit proiectului Guvernului Grindeanu, se graţiază pedepsele de până la cinci ani, iar abuzul de serviciu va fi incriminat doar dacă există un prejudiciu de peste 200.000 de lei. De asemenea, denunţurile vor fi valabile până la şase luni de la comiterea faptelor.

Printre cei care şi-au anunţat prezenţa la miting se află şi Cristian Brâncovan, timişoreanul care a pornit o luptă împotriva hoţilor care acţionează în mijloacele de transport în comun. 

"Ne vedem in stradă, astăzi de la 18:00, în Piaţa Operei. Că hoţii din buzunare sunt tot liberi nu e nicio noutate, pentru că-i vedeţi şi voi zilnic, reîntâlnindu-i şi eu ieri. Că preşedintele PSD Timiş, actualmente prim-ministru, a câştigat un număr record de locuri de consilieri locali (din calitate de coordonator al campaniei electorale din vară), mimând tocmai o luptă impotriva acestor hoţi din buzunare, este tot o certitudine. Mi-a promis chiar sprijin personal în acest demers. Noutatea e că timişoreanul nostru, ajuns prim ministru, se lasă folosit, pentru a proteja o minoritate certată cu legea, în defavoarea unei majorităţi de oameni cinstiţi. Păi hai să ne apucăm toţi de furat, să vedem de unde mai fură şi minoritatea ce o protejează ei? Aşadar, ca să nu ne trezi un număr dublu de infractori, liberi pe străzi, vă invit în stradă nu doar să arătăm că nu suntem de acord cu graţierile şi amnistiile, dar să şi cerem mai multă eficienţă celor deja plătiţi de noi ca să asigure liniştea publică. Altfel, ne merită soarta!", a scris Brâncovan pe pagina sa de Facebook.
 

Reamintim că un protest spontan a avut loc şi miercuri seara în centrul Timişoarei, unde s-au adunat aproximativ o sută de persoane. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite