În căutarea gloriei: mii de bănăţeni participă la audiţii pentru a ajunge la televizor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au aşteptat cu nerăbdare audiţiile pentru X-Factor
Tinerii au aşteptat cu nerăbdare audiţiile pentru X-Factor

Atraşi de mirajul celebrităţii şi de premiile în bani, cu sume deloc neglijabile, puse în joc, mii de oameni perseverenţi din vestul ţării participă la preselecţii pentru cele mai celebre emisiuni-concurs care au o versiune şi în ţara noastră.

În fiecare toamnă, marile televiziuni din România îşi mobilizează vedetele şi pun la cale spectacole de zile mari, emisiuni-concurs realizate pe modele de succes în Occident. Agitaţia începe, însă, mult mai devreme, în timpul verii, când realizatorii pornesc în turneu prin oraşele mari ale ţării şi invită românii la audiţii.

Primii care au ajuns în Timişoara au fost cei de la X-Factor, cu bănăţeanul Dani Oţil în rol de maestru de ceremonii. Câteva sute de amatori căutând minutul lor de glorie s-au prezentat la audiţii, din Timişoara şi din zona de Vest a ţării. Interesul pentru audiţii a fost în mod evident mai scăzut decât la prima ediţie, când peste 1.000 de persoane au venit la Sala Olimpia din oraşul de pe Bega pentru a-şi încerca norocul.

Asta şi pentru că puţini sunt cei care încearcă şi a doua oară, după ce la prima „aventură“ au fost refuzaţi. Unul dintre cei care a revenit este Marius Lucaciu, care, prin perseverenţă şi demnitate, a impresionat până la lacrimi nu doar juriul primului sezon X-Factor, ci şi o ţară întreagă. Cu o deficienţă locomotorie şi cu o situaţie financiară precară, Marius îşi trăieşte viaţa cu demnitate şi încrederea că atunci când crezi în visul tău poţi obţine ceea ce vrei. La sfârşitul săptămânii trecute, Marius a venit să se reîntâlnească cu cei care l-au încurajat anul trecut şi de care s-a ataşat foarte mult. Pentru a doua ediţie X-Factor, juriul este format din Dan Bittman, Delia Matache şi Cheloo, de la Paraziţii.

Se pregătesc alte preselecţii

Dansez pentru tine, emisiunea prezentată de Iulia Vântur şi Ştefan Bănică Jr., va ajunge la la al XII-lea sezon, iar din juriu fac parte Mihai Petre, Emilia Popescu, Cornel Patrichi, Wilmark şi Beatrice Rancea. Doritorii pot încerca să-i impresioneze pe organizatori cu talentul la dans, dar şi cu povestea lor, astăzi, la hotel Continental.

La Vocea României, juriul rămâne acelaşi ca şi în sezonul precedent, adică Smiley, Loredana, Horia Brenciu şi Marius Moga. Audiţiile de la Timişoara, sub privirea atentă a prezentatorului Pavel Bartoş, au loc mâine, la hotel Continental, „sediul“ Media Pro în Banat, pentru două zile.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite