Imaginile care arată ce șanse sunt ca centura Timișoara-Sud să fie gata la vară VIDEO

0
Publicat:

UMB Spedition a intrat pe șantierul centurii de ocolire Timișoara-Sud la mijlocul lunii septembrie 2023, având la dispoziție doar un an să termine lucrarea pentru a nu pierde finanțarea de circa 80 de milioane de euro din fonduri europene.

Captură video SURSA Frame de Future Production
Captură video SURSA Frame de Future Production

DRDP Timișoara postează săptămânal informații despre stadiul lucrărilor de la centura Timișoara-Sud. Reprezentanții UMB susțin că ritmul pe șantier este ridicat, că sunt pe teren în jur de 560 de muncitori, dulgheri, fierari, laboranți, specialiști trafic, mecanici, șoferi etc.

Activitatea pe șantierul centurii de ocolire Timișoara-Sud, care va avea 25 de kilometri, e intensă și lucrează 24 de ore din 24, în două schimburi.

Se lucrează la structuri, la podul și la pasajele de pe traseu. De asemenea, se lucrează susținut la umpluturi, șanțuri, la podețe și la viitoarele parcări, la consolidarea terasamentelor, la zidurile de sprijin din pământ armat, relocare sau protejare a rețelei de distribuție apă, montarea sistemului de iluminat și la pasajele și podurile de pe traseu.

S-a așternut stratul de bază pe câteva sectoare din zona Freidorf spre DN 59, zona Moșnița Nouă și în apropiere de Ghiroda.

Pe șantierul centurii FOTO DRDP Timișoara
Pe șantierul centurii FOTO DRDP Timișoara

Mobilizarea e firească, pentru că nu mai e mult timp până când lucrarea trebuie să fie terminată.

Noul constructor UMB Spedition a intrat pe șantierul centurii de ocolire Timișoara Sud la mijlocul lunii septembrie 2023, având la dispoziție doar un an să termine lucrarea, pentru a nu pierde finanțarea de circa 80 de milioane de euro din fonduri europene.  

Compania condusă de băcăuanul Dorinel Umbrărescu a preluat șantierul la un progres fizic de 58,26%, după ce contractul cu italienii de la Tirrena Scavi a fost reziliat la ordinul ministrului Sorin Grindeanu. Iar activitatea și mobilizarea de până acum a noului constructor a fost apreciată.

O filmare realizată chiar cu permisiunea celor de la UMB arată însă că mai este foarte mult de lucru, mai ales pe anumite secțiuni de drum, unde se vede că de-abia au intrat utilajele. 

Filmarea a fost făcută de un pasionat al șantierelor din Timișoara, care prezintă adesea imagini filmate din dronă.

Una din înregistrări a fost făcută cu drona, iar cealaltă, din mașină, acesta străbătând șantierul de pe Centura-Sud de la un capăt la altul.

La cum arată șantierul, șansele ca lucrările să fie gata până la finalul lunii iulie 2024 sunt aproape de zero.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a spus, la una din vizitele de pe șantier, că în mod cert traficul va fi deschis pe sectoare, la această oră cele mai avansate lucrări fiind în zona Ghiroda-Moșnița.

Centura Timișoara-Sud va avea 25 de kilometri, cinci intersecţii, trei noduri rutiere, trei poduri, şapte pasaje şi două parcări. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite