Liderii PSD și PNL, la braț pe centura Timișoarei. Cu Robu la înaintare, fără șeful liberalilor din Timiș FOTO

0
Publicat:

Liderii coaliției au vizitat vineri, 22 martie 2024, mai multe șantiere din țară, între care și cel al drumului de legătură Oradea – Autostrada Transilvania, care va fi deschis joia viitoare. Vizitele s-au încheiat pe șantierul centurii Timișoara-Sud.

Liderii PNL-PSD pe șantierul centurii Timișoarei FOTO Ștefan Both
Liderii PNL-PSD pe șantierul centurii Timișoarei FOTO Ștefan Both

Ministrul Sorin Grindeanu a vizitat, vineri, șantierul centurii Timișoara Sud, împreună cu premierul Marcel Ciolacu și președinții celor două camere ale Parlamentului, Nicolae Ciucă și Alfred Simonis.

Lucrurile au înaintat, ne aflăm undeva la 71-72%, ceea ce e un lucru bun. Probabil până la sfârșitul acestei luni martie vom ajunge la 75%, ceea ce ne duce în situația. contractuală de altfel, ca undeva în iulie, sfârșit de iulie, august, în această vară, așa cum am spus, să terminăm Centura Sud, o epopee pe care noi, timișorenii, o știm foarte bine. Până la urmă, acea reziliere pe care am făcut-o în decembrie a avut o finalitate bună, fiindcă avem un constructor care se ține de treabă”, a spus Sorin Grindeanu.

Întânire pe centura Timișoara-Sud FOTO Ștefan Both
Întânire pe centura Timișoara-Sud FOTO Ștefan Both

Liderii coaliției au vizitat astăzi mai multe șantiere din țară, între care și cel al drumului de legătură Oradea – Autostrada Transilvania, care va fi deschis joia viitoare.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la Timișoara că există un decalaj de investiții între zona de Vest și Moldova și speră ca „acest decalaj să fie acoperit cât mai repede”.

Întânire pe centura Timișoara-Sud FOTO Ștefan Both
Întânire pe centura Timișoara-Sud FOTO Ștefan Both

Robu prezent, Nica absent

Președintele filialei Timiș a PNL, Alin Nica, nu a fost prezent la întâlnirea cu liderii coaliției de pe șoseaua de centură Timișoara Sud. A fost însă Nicolae Robu, care candidează din nou la funcția de primar.

Nicolae Ciucă a afirmat că interesele partidului trebuie să fie mai presus de interesele unui singur om.

Urmează ca luni să avem o coaliție și pe noi ne interesează, la nivelul coaliției, să găsim cea mai bună formulă astfel încât să recâștigăm primăriile municipiilor reședință de județ, acolo unde unde nu avem primari. Și aici mă refer la Timișoara, Brașov și Bacău. Când vine vorba de interesele personale, să ținem cont de scopul politic. Fiecare dintre noi suntem membrii unui partid politic și mai presus decât noi este interesul și obiectivele partidului. Faptul că domnul președinte Alin Nica nu a venit aici, îi respect decizia, mergem mai departe”, a spus Nicolae Ciucă.

Întânire pe centura Timișoara-Sud FOTO Ștefan Both
Întânire pe centura Timișoara-Sud FOTO Ștefan Both

La rândul său, și secretarul general al PNL, Lucian Bode, a subliniat că Alin Nica trebuie să pună interesele partidului mai presus decât interesul său personal.

Să înțeleagă și domnia sa că partidul e mai sus decât orgoliile personale”, a spus Lucian Bode.

Surse politice au declarat că Ludovic Orban a avut discuții cu Alin Nica pentru ca actualul președinte al CJ Timiș să fie candidat al Dreptei Unite pentru un nou mandat.

Întânire pe centura Timișoara-Sud FOTO Ștefan Both
Întânire pe centura Timișoara-Sud FOTO Ștefan Both

Într-o declarație făcută în fața sediului PNL Timiș, Alin Nica a spus nu renunță la candidatura pentru un nou mandat la conducerea Consiliul Județean.

“Mi s-a făcut oferta să fiu senator și să las pe Simonis să candideze"

Alin Nica și-a exprimat poziția într-o declarație făcută lângă sediul PNL din Piața Unirii, înconjurat de colegi liberali. 

“Mi s-a făcut oferta să fiu senator și să las pe Simonis să candideze. Am refuzat din start această variantă. Primarii PNL și ceilalți membri PNL au primit oferta să dea Consiliul Județean, să-mi retragă sprijinul, pentru că așa nu li se vor pune primari contracandidați PSD în localitățile lor. Au refuzat să facă acest lucru. Nu mă dezic de PNL. Suntem cu toții aici pentru că suntem liberali și vrem să mergem în fața oamenilor, ca ei să ne aleagă sau să ne respingă. Cu toții vrem să ne prezentăm ca liberali, cu toții avem încredere în rezultatele noastre, în munca depusă în comunitățile noastre. Dacă vom fi înlăturați din PNL, rămânem liberali”, a declarat Alin Nica.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite