Iarna a revenit la mijlocul lunii martie: Timişoara este din nou sub zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În aşteptarea primăvarii, timişorenii s-au trezit în plină iarnă
În aşteptarea primăvarii, timişorenii s-au trezit în plină iarnă

Socităţile RETIM şi Drumuri Municipale au scos utilajele pentru a împrăştia material antiderapant. La Gătaia s-a dat alarmă de inundaţie

În mijlocul lunii martie, când timişorenii se pregăteau să îşi lase paltoanele în dulap, a revenit iarna. La Timişoara a nins toată noaptea de joi spre vineri, astfel că oraşul a fost acoperit de un strat subţire de zăpadă.

Autorităţile locale au fost nevoite să scoată din nou utilajele de deszăpezire. Chiar dacă nu a fost nevoie de intervenţia frezelor, societăţile RETIM şi Drumuri Municipale au împrăştiat materiale antiderapante.

În oraş a continuat să ningă la ora 11.00, iar temperatura a coborât la -2 grade Celsius
 

Indundaţii în Timiş 

Probleme mari sunt însă la Gătaia, unde apele râului Bârzava au ajuns la cote de avertizare, iar conform celor de la ISU Banat, se aşteaptă ca acestea să crească în continuare. Autorităţile au aşezat deja 1.500 de saci care conţin aproximativ 15 tone de nisip pentru a preveni inundaţiile. ISU Banat este gata să intervină la Gătaia cu mai multe motopompe.

Tot în judeţul Timiş, pârâul Cladova a ieşit din matcă şi a inundat mai multe terenuri agricole între Cladova şi Bethausen. Mai multe gospodării sunt afectate de ape şi la Răchita. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite